06:18 17 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.26
 • USD17.47
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.70
  Vladimir Zeleneksyi, președintele Ucrainei

  Ucraina deschide piața funciară pentru străini – Zelenski a dispus anularea moratoriului

  © Sputnik / Стрингер
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  20514

  Președintele ucrainean, Vladimir Zelenski, a dispus elaborarea și înaintarea spre examinarea parlamentului a unui proiect de lege prin care va permite străinilor să achiziționeze terenurile agricole din Ucraina.

  BUCUREȘTI, 2 sept – Sputnik. Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a dispus înaintarea în Rada Supremă, până pe 1 octombrie, a unui proiect de lege cu privire la piața funciară și anularea moratoriului la vânzarea terenurilor agricole cetățenilor străini.

  "A se elabora și propune spre examinarea parlamentului proiectul de lege cu privire la piața funciară și anularea moratoriului asupra vânzării terenurilor agricole. Termenul limită este 1 octombrie 2019. Persoane responsabile – premierul Oleska Goncharuk și ministrul Dezvoltării Economiei, Comerțului și Agriculturii Ucrainei, Timofei Milovanov", a declarat Zelenski luni, în cadrul unei ședințe cu conducerea parlamentului, guvernului și organele de forță.

  În afară de aceasta, Zelenski a dispus să se dea explicații societății că reforma funciară este îndreptată spre dezvoltarea fermelor și apărarea intereselor micilor proprietari, nimeni nu va fi privat de pământ.

  “A se adopta legea cu privire la piața funciară și a se anula termenul până pe 1 decembrie 2019. Persoane responsabile – președintele Radei, Dmitryi Razumkov, președintele fracțiunii Slujitorul Poporului, David Arahamiya, președintele comisii pentru problemele agrare și politica funciară, Nikolai Solskyi”, a adăugat președintele ucrainean.

  De asemenea, Zelenski a dispus introducerea în proporție de 100% a informațiilor despre terenuri în Cadastrul Funciar de Stat.

  Tematic

  Străinii au acaparat 40 la sută din terenurile agricole ale României
  Un ONG cere interzicerea vânzării terenurilor către străini
  Terenurile agricole acaparate în proporție de 70% de străini - noua legislaţie
  Partidul lui Zelenskyi vrea să permită străinilor să cumpere terenurile agricole
  Tagurile:
  Terenuri agricole, Ucraina, Vladimir Zelenski


  Știrile Zilei