06:53 20 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Euro

  Ce se întâmplă? Statul se împrumută iar la populație

  CC0 / Pixabay / Capri23auto
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  86 0 0

  Ministerul Finanțelor Publice informează că, de astăzi, românii pot subscrie pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate doar populației din cadrul Programului Tezaur, cu scadențe la 1,2 și 3 ani și cu dobânzi anuale de 3,5%, 4%, respectiv, 4,5%.

  BUCUREȘTI, 16 sept – Sputnik, Georgiana Arsene. Începând de astăzi și până în ultima zi a lunii septembrie 2019, titlurile de stat pot fi cumpărate de la unitățile operative ale Trezoreriei Statului, iar în perioada 16-27 septembrie 2019, prin rețeaua de oficii poștale ale Companiei Naționale de Poștă Română din mediul urban, iar în perioada 16-26 septembrie 2019, din mediul rural.

  Facem precizarea că veniturile aferente nu sunt impozabile.

  Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, a declarat că instituția pe care o conduce dorește să ofere fiecărui român oportunitatea de a participa direct la economia românească și la creșterea acesteia, cu riscuri minime, însă cu beneficii maxime.

  ”Am promis fiecărui român un instrument avantajos la pachet cu posibilitatea de a investi în România. Le mulţumesc pentru încredere şi le garantez că au făcut alegerea cea mai bună", a declarat ministrul Finanţelor Publice, potrivit economica.net

  Pot participa persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii și a fost eliminate plata sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestei emisiuni.

  Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere.

  Aceste titluri de stat au o valoare nominală de un leu, iar dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

  Facem precizarea că titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile. Ele se pot răscumpăra în avans.

  În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea.

  Pe tot parcursul anului 2019 vor fi emise titluri de stat.

  Tematic

  Teodorovici: statul va plăti comisioanele pentru banii pe care diaspora îi trimite acasă
  Statul paralel și supravegherea în masă, atacate la CCR de către Avocatul Poporului
  „Statul e în pericol” -Exclusiv: Cumpănașu, despre cine vrea mușamalizarea cazului Caracal
  Tagurile:
  Populație, împrumut


  Știrile Zilei