20:45 12 August 2020
În direct
 • EUR19.51
 • USD16.55
 • RUB0.23
 • RON4.04
 • UAH0.60
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  12202

  Doru Vișan, secretar de stat în Ministerul Energiei, vine cu informații alarmante despre situația gazelor și energiei electrice. În cazul energiei electrice sunt probleme foarte mari.

  BUCUREȘTI, 7 oct – Sputnik, Georgiana Arsene. Oficialul din Ministerul Energiei a explicat că rezervele de gaze sunt departe de situația din anii trecuți, însă consumul pentru iarnă este asigurat.

  Potrivit lui Vișan, curba de consum este asigurată pentru această iarnă, dar că ”nu suntem în situația anilor trecuți, atunci când stăteam mai bine”.

  Declarația a fost făcută în cadrul conferinței ”Energie pentru Responsabilitate”.

  În schimb, în ceea ce privește energia electrică, situația este mai complicată.

  Problemele cu energia electrică sunt atât de grave încât Guvernul a trebuit să sisteze lucrările la o centrală termică, notează capital.ro

  ”Situația la gaze este mult mai bună, dar, din păcate, situația pe piața de energie electrică nu este atât de bună. Am fost nevoiți să reconfigurăm capacitățile vechi de la Iernut, să reconfigurăm oprirea planificată pentru circuitul răcire și lucrările care s-au făcut acolo, astfel încât să avem și în această iarnă cei 300 MW minim pe care i-am avut tot timpul”, a punctat Doru Vișan.  Știrile Zilei