16:44 14 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.52
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.72
  Legume

  Se deschide luni: prima alimentară de stat, la București

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  52480

  Este vorba despre primul magazin alimentar al Casei de Comerț Agroalimentar ”Unirea” din Capitală: este cel de-al doilea din lanțul de 60 de magazine propuse spre a fi deschise în acest sistem.

  BUCUREȘTI, 14 oct – Sputnik, Georgiana Arsene. Petre Daea, ministrul Agriculturii, a explicat că magazinul din București, situat foarte aproape de Piața Universității, pe strada Biserica Enei, ca avea toată gama de produse românești atestate tradițional, de la vin până la sarmale.

  ”După extinderea acestui magazin, vor urma altele în Slatina, Craiova, Pitești, Alexandria, Timișoara, iar, până la finele anului, vor fi astfel de magazine cu produse tradiționale provenite de la micii producători în fiecare reședință de județ”, a precizat Daea.

  Casa de Comerţ Agroalimentar "Unirea" şi-a propus să înfiinţeze la nivel naţional o reţea de 60 de magazine cu produse tradiţionale provenite de la micii producători români. Adrian Izvoranu, preşedintele Casei, declara la finele lunii iulie că produsele care se vor regăsi în aceste magazine vor fi atât produse proaspete, cât şi conservate, informează incont.stirileprotv.ro

  Micilor producători, Casa de Comerț le pune la dispoziție centre de colectare a produselor, inclusive unele mobile, precum și o rețea de distribuție.

  Potrivit lui Izvoranu, adaosul practicat de Casa de Comerț va fi de cel mult 30% din prețul de achiziție de producători. Astfel, agricultorii vor primi un ”preț corect” pentru munca depusă, iar consumatorii, ”un preț convenabil”.

  Tematic

  Primită cu huiduieli, Viorica Dăncilă a luat o măsură absolut necesară!
  Dragnea: Am intrat în UE, dar nu suntem obligați să mâncăm toate E-urile!
  România va înființa magazine de stat care vor concura cu hipermarketurile străine


  Știrile Zilei