18:31 28 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.49
 • USD17.68
 • RUB0.28
 • RON4.08
 • UAH0.72
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  14640

  Rusia ar putea expedia în Venezuela o misiune permanentă de experți economici. Problema se află, deocamdată, la o etapă de examinare, potrivit viceministrului rus al Finanțelor, Serghei Storchak.

  BUCUREȘTI, 24 oct – Sputnik. Rusia examinează posibilitatea expedierii în Venezuela a unei misiuni economice permanente pentru o studiere mai detaliată a situației economice a țării, a anunțat viceministrul rus al Finațelor, Serghei Storchak.

  Nicolas Maduro
  © Sputnik / Евгений Биятов

  Potrivit lui, Venezuela a expediat Rusiei date cu privire la ultimele evoluții în economie, care au avut loc după vizita misiunii anterioare ale experților ruși, iar acum experții studiază aceste documente.

  “Partenerii ne cer să le oferim în continuare consultări. Probabil, vom lua în considerație rezultatele studiului și disponibilitatea specialiștilor ruși de a se stabili acolo cu statul permanent, pentru ca acești consilier economici, așa cum se obișnuiește, să se afle acolo nu doar cu ocazia unor deplasări, ci o perioadă îndelungată, pentru a intra în esența relațiilor microeconomice, nu doar cele macro”, a spus Storchak.

  „Dacă vom reuși să selectăm specialiști, să identificăm surse de finanțare, pentru ca acești experți să poată fi prezenți acolo. Cel puțin, președintele Maduro și-ar dori anume astfel de relații. Deocamdată e vorba de o concepție generală, nu e o propunere concretă. Există consilieri militari, de economici nu știu”, a menționat viceministrul rus al Finanțelor.

  Acesta nu a exclus că cineva din consilierii militari ar putea intra în componența misiunii economice. „Printre militari există și finanțiști buni”, a spus el.

  Tematic

  Nicolas Maduro anunță o soluție la criza din Venezuela: ce urmează
  Venezuela: Încă un copil a murit în urma sancțiunilor SUA
  Costul uman al războiului economic în Venezuela: Hiperinflația a ajuns la 130.000 %
  Putin: Aliații SUA nu susțin ideea unei intervenții militare în Venezuela
  Tagurile:
  Rusia, Venezuela


  Știrile Zilei