05:15 24 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.66
 • USD17.73
 • RUB0.29
 • RON4.11
 • UAH0.73
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  Activitatea guvernului Ludovic Orban (107)
  747100

  Economist: ”Deși ascunse în truismele și principiile aruncate haotic în așa numitul program, interesele sunt prezente”

  BUCUREȘTI, 26 oct - Sputnik, Evan Răutu. Veștile despre scumpirile pe care la va aduce programul de guvernare prezentat de Ludovic Orban trec din zona comentariilor politice în cea a specialiștilor. Iar confirmarea acestor vești conține date alarmante.

  Cunoscutul economistul Cristian Socol, profesor la Academia de Studii Economice, face o analiză dură a programului de guvernare, privindu-l dintr-un punct de vedere foarte interesant, dar pragmatic – al ”intereselor”.

  ”Am recitit "programul de guvernare", de astă-dată din perspectiva intereselor”, arată Socol, completând ”Deși ascunse în truismele și principiile aruncate haotic în așa numitul program, interesele sunt prezente”.

  Analiza profesorului Socol este extrem de interesantă – are nu mai puțin de 16 puncte, pe diverse domenii. Acum, iată aspectul care îi interesează pe toți românii: factura la utilități.

  ”Companiile din energie vor câștiga”, spune Socol, ”vor pierde românii care vor plăti facturi mult mai mari la utilități - Plus 25-30% la facturile la utilități minim din liberalizarea șoc a prețului la utilități”.

  Problema este și că ”liberalizarea șoc” presupune… un șoc, deci creșterea ar putea fi în termen scurt.

  Vom reveni și cu alte date din analiza profesorului Cristian Socol.

  Тема:
  Activitatea guvernului Ludovic Orban (107)


  Știrile Zilei