11:22 07 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.31
 • RUB0.24
 • RON4.04
 • UAH0.64
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  15310

  Pentru a evita taxele Administrației Donald Trump, cel mai mare producător italian de mobilă își transferă producția din China în România. Fabrica de la Baia Mare este vizată de un proces de externalizare.

  BUCUREȘTI, 4 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Este vorba despre grupul italian Natuzzi, cel mai mare producător de mobilă din Peninsulă. Recent, a început să transfere o parte din producția realizată în Italia la fabrica Italsofa din Baia Mare. În perioada următoare vizează accelerarea acestui proces, precum și externalizarea unor operațiuni de pe piața românească în Belarus, în condițiile în care unitatea de la Baia Mare lucrează deja la capacitate maximă.

  Concomitent, Natuzzi pregătește relocarea producției destinate pieței nord-americane din China în Vietnam și România, precum și vânzarea mai multor active secundare, în contextul în care tarifele vamale impuse de Administrația Trump pentru importurile de bunuri chinezești afectează negativ veniturile grupului, informează profit.ro.

  Italienii se gândesc că, dacă mută producția de mobilier sub marca Natuzzi Edition, destinat pieței americane, din China în România, va permite companiei să își păstreze clienții importanți din SUA și, concomitent, să evite să achite taxele vamale și să evite scăderea marjei de profit.

  Pasquale Natuzzi, directorul general al grupului, spune că, pentru a face acest lucru, trebuie să creeze spațiu de producție la fabrica din România. Aceasta este o fabrică de 93.000 de metri pătrați și lucrează la capacitate maximă.

  Oficialul a explicat că producția italiană de mobilier Natuzzi Editions se află deja în proces de relocare la unitatea din Baia Mare.

  ”Mutăm producția Natuzzi Editions din Italian în România, unde putem să îmbunătățim marja de profit”, a subliniat directorul general al grupului.

  Italienii vor să externalizeze o parte din producția de mobilier no-name de la Baia Mare către o companie din Belarus, acolo unde costurile sunt mai reduse decât în România și unde grupul nu trebuie să investească într-o nouă fabrică.

  Pasquale Natuzzi admite, de asemenea, că mutarea producției de mobilier Natuzzi Editions în România, destinat pieței din SUA, va implica o serie de costuri crescute cu transportul. Din acest motiv, mutarea în România ar putea constitui numai o soluție temporară până la deschiderea unei fabrici în Mexic.

  ”Răspunsul final pentru Natuzzi Editions în America va fi Mexic. Iar România este deja răspunsul pentru Natuzzi Editions (în Europa)”, a precizat șeful grupului italian.

  Profit.ro precizează că grupul italian se confruntă ci scăderea prețului acțiunilor și a veniturilor pe fondul deteriorării condițiilor pe piața globală de profil și a tensiunilor comerciale SUA-China. Italienii estimează că vor obține circa 35 de milioane de euro în schimbul activelor scoase la vânzare, cu 10 milioane de euro peste valoarea contabilă netă.

  Tematic

  Italia: Regiunile bogate, la un pas de secesiune? Toţi cetăţenii italieni ar fi afectaţi
  Cinci milioane de italieni trăiesc într-o sărăcie absolută - Istat
  Ionuț Nedelcearu, ofertat de italieni – oferă o sumă fabuloasă
  Trump vrea să strice acordul dintre Marea Britanie și UE și cere un Brexit dur
  Șoc în SUA: primul pas spre destituirea lui Trump a fost făcut
  Tagurile:
  italieni, Trump, Fabrică de mobilă


  Știrile Zilei