08:05 22 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  Ludovic Orban și Florin Cîțu

  Întâlnire la nivel înalt: Orban și Cîțu vor discuta cu Isărescu

  © Photo: Guvernul României
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  8503

  Premierul Ludovic Orban şi ministrul de Finanţe, Florin Cîţu se vor întâlni astăzi de la ora 14.00 cu Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României.

  BUCUREȘTI, 8 nov - Sputnik, Marius Holdean.  Întâlnirea are loc în contextul în care BNR va prezenta, tot azi, de la ora 11,00, raportul trimestrial asupra inflaţiei.

  Potrivit unui comunicat al Băncii Centrale referitor la deciziile Consiliului de administraţie al BNR din 6 noiembrie, rata anuală a inflaţiei IPC a scăzut în luna septembrie la 3,5%, de la 3,9% în luna august, revenind astfel la limita de sus a intervalului de variaţie al ţintei.

  Întâlnirea e importantă pentru că Orban a anunțat că lucrează la o nouă rectificare bugetară, acuzând PSD că a lăsat în urmă un dezastru bugetar și că nu ar mai fi bani pentru plata salariilor.

  După o primă analiză, miniștrii au mers să-i dea raportul și președintelui Klaus Iohannis legat de situația bugetară, iar acum Orban și Cîțu vor discuta problema și cu Mugur Isărescu.

  Procesul de realizarea bugetului pe 2020 este dificil, a recunoscut Orban care a menționat că vor fi reduse mult cheltuielile care nu sunt strict necesare.  Știrile Zilei