23:03 14 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.52
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.72
  Mugur Isărescu

  Guvernatorul BNR le dă peste nas lui Orban și Iohannis cu privire la starea economiei

  © Photo: Banca Naţională a României
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  Activitatea guvernului Ludovic Orban (74)
  159960

  Mugur Isărescu a făcut declarații surprinzătoare astăzi la BNR, el arătând că economia României nu este nici în prăpastie, nici pe marginea ei, contrazicând astfel declarațiile alarmiste ale lui Orban și Iohannis

  BUCUREȘTI, 8 nov - Sputnik, Marius Holdean. Banca Naţională a României (BNR) a scăzut de la 4,2% la 3,8% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi a coborât, de la 3,4% la 3,1%, prognoza pentru decembrie 2020, ceea ce arată o stare bună a economiei care invalidează sperietorile pe care Guvernul Orban și Cotroceniul încearcă să le agite.

  Mai mult, economia României nu este ”nici în prăpastie, nici pe marginea ei”, a anunţat guvernatorul BNR în cadrul unei conferinţe de presă.

  Pe de altă parte, Isărescu a declarat că BNR se va înţelege cu noul Guvern asupra politicii fiscale.

  În august, BNR a menţinut la 4,2% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi a crescut, de la 3,3% la 3,4%, prognoza pentru decembrie 2020.

  Totuși, Isărescu a a atras atenţia că cea mai mare parte a creşterii economiei este bazată pe consum, iar cererea nu are o creştere sustenabilă.

  ”Nu suntem nici în prăpastie, nici pe marginea ei. Însă, cea mai mare parte a creşterii economice este bazată pe consum. Cererea şi-a menţinut ritmul crescut de creştere, iar această creştere nu este la un nivel sustenabil”, a avertizat Isărescu.

  Isărescu spune că va ajunge la o înţelegere cu noul Guvern în ceea ce priveşte politica fiscală:

  ”Ne vom înţelege cu noul Guvern pentru a nu avea o politică fiscală discreţionară. Vom analiza măsurile avute în vedere în domeniul salarial, acestea fiind foarte importante”, a spus guvernatorul.

  Тема:
  Activitatea guvernului Ludovic Orban (74)
  Tagurile:
  Florin Cîţu, Mugur Isărescu


  Știrile Zilei