13:35 06 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.04
 • USD18.54
 • RUB0.24
 • RON4.15
 • UAH0.68
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  6720

  La Bruxelles a avut loc o întrevedere trilaterală la nivel de specialiști în legătură cu problema tranzitului gazului rusesc prin Ucraina.

  BUCUREȘTI, 8 nov – Sputnik. La Bruxelles au avut loc consultări trilaterale la nivel de experți cu privire la problema tranzitului gazului rusesc în UE prin Ucraina după 2019, transmite RIA Novosti.

  La sfârșitul lunii octombrie a avut loc o întrevedere trilaterală la nivel ministerial între Rusia, Ucraina și Comisia Europeană, însă nu a fost luată nicio decizie. Părțile au convenit să continue consultări și să se întâlnească din nou la nivel de miniștri la sfârșitul lunii noiembrie. În același timp, actualul contract pentru tranzit expiră la sfârșitul acestui an.

  Fiind întrebat dacă astăzi va fi fixată astăzi data noii întrevederi la nivel de miniștri, viceministrul Energeticii al Rusiei, Anatolyi Yanovski a declarat în ajunul reuniunii de la Bruxelles: “Această decizie va fi luată de miniștri, noi putem veni doar cu propuneri”.

  De asemenea, acesta a evitat să dezvăluie detalii ale agendei consultațiilor, menționând că e vorba de o “întrevedere tehnică”, unde se vor discuta despre anumite „aspecte ale activității”.

  Tematic

  Putin și Merkel au discutat despre tranzitul gazului prin Ucraina
  Șeful OMV anunță sfârșitul „monopolului ucrainean” la tranzitul gazelor
  Rusia este gata de negocieri cu Ucraina și UE pentru tranzitul gazelor după 2019
  Putin și Merkel au discutat despre tranzitul gazului rusesc prin Ucraina
  Rusia nu va lăsa Moldova fără gaze: Care poate fi alternativa tranzitării prin Ucraina
  Tagurile:
  gaz, tranzitare, Comisia Europeană, Ucraina, Rusia, Bruxelles


  Știrile Zilei