14:52 06 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.04
 • USD18.54
 • RUB0.24
 • RON4.15
 • UAH0.68
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  11510

  Operatorul ucrainean Ukrtransgaz a anunțat că a finalizat lucrările de modernizare a stației de măsurare a gazului din regiunea Odesa prin care intenționează să importe gaz din Republica Moldova și România.

  BUCUREȘTI, 8 nov – Sputnik. Ukrtransgaz a efectuat lucrări de modernizare a stației de măsurare a gazului Grebeniki din regiunea Odesa, ceea ce va permite efectuarea livrărilor de gaz din Moldova și România în cazul stopării tranzitului gazului din Rusia, a anunțat serviciul de presă al companiei.

  “Acum stația este gata să efectueze transportarea în regim revers a gazului în cazul stopării tranzitului combustibilului din Rusia”, a declarat compania.

  În comunicat se mai menăționează că stația Grebeniki a fost testată și verificată de către operatorul de gaz MoldovaGaz, fiind semnat și un act de constatare.

  Potrivit companiei, stația va putea asigura transportarea a peste 4 milioane de metri cubi de gaz în regim revers din România și Moldova în Ucraina.

  "Aceste lucrări au fost realizate în conformitate cu inițiativa CESEC, care prevede asigurarea transportului de gaze naturale prin conducta transbalcanică în regim revers din Grecia, Bulgaria și România, până în Ucraina și Moldova", se mai menționează în comunicat.

  Anterior, Gazprom a declarat că noul contract pentru tranzitul gazului din Rusia prin Ucraina va putea fi încheiat doar cu condiția renunțării a ambelor state la litigii în domeniul gazelor.

  Tematic

  Ucraina pune în pericol realizarea proiectului gazoductului Ungheni-Chișinău
  România importă gaze din Rusia și vrea să exporte în Ucraina
  Șeful OMV anunță sfârșitul „monopolului ucrainean” la tranzitul gazelor
  Ucraina și Moldova visează la gaz rusesc din România
  Moldova ar putea primi gaz rusesc prin ocolirea Ucrainei
  Putin și Merkel au discutat despre tranzitul gazului rusesc prin Ucraina
  Reuniune trilaterală Rusia, Ucraina, UE la Bruxelles în problema tranzitului gazului
  Rusia nu va lăsa Moldova fără gaze: Care poate fi alternativa tranzitării prin Ucraina
  Tagurile:
  România, Moldova, gaz, Ucraina


  Știrile Zilei