08:57 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  Summitul BRICS din Brazilia (13)
  19540

  Federația Rusă intenționează să promoveze activ ideea dedolarizării comerțului în cadrul statelor BRICS.

  BUCUREȘTI, 14 nov – Sputnik. Corporația de stat pentru dezvoltare VEB intenționează să promoveze intens subiectul plăților reciproce în monede naționale în perioada deținerii președinției în Mecanismul cooperării interbancare a BRICS, a declarat agenției RIA Novosti directorul corporației de stat, Igor Șuvalov.

  În opinia lui, acest subiect este de o importanță crucială. Multe este sunt presate prin sancțiuni, volatilitatea valutară. Trebuie să ne susținem monedele și oportunitățile comerciale, consideră el.

  Șuvalov a menționat că în problema plăților în monedele naționale „există o cerință din partea politicului, însă atunci când e vorba de organizațiile financiare și cei care fac comerț, nu putem spune că acest subiect se bucură de o susținere”.

  În cea mai mare parte, acest lucru este determinat de obișnuința marilor companii de a lucra cu dolarul și nu trec la plățile în monedele naționale pentru că nu înțeleg cum acest lucru funcționează.

  “Nu există nimic supranatural aici. Trecem acum la etapa în care decidem cum să rezolvăm tehnic această sarcină. Trebuie să demonstrăm câteva tranzacții cu mari jucători, aceștia ar trebuie să arată o dinamică pozitivă. În cadrul președinției vom încerca să avansăm în acest subiect pe cât va fi posibil. Sunt interesați Banca Centrală, Ministrul de Finanțe și VEB”, a subliniat el.

  Mecanismul cooperării interbancare BRICS a fost înființat cu scopul dezvoltării și consolidării cooperării economice și investiționale între statele BRICS. Rusia va deține președinția BRICS în anul 2020.

  Тема:
  Summitul BRICS din Brazilia (13)

  Tematic

  Statele BRICS vor avea o politică comună în securitatea informațională
  Putin pleacă la summit BRICS din Africa de Sud. Cu cine se va întâlni
  Împotriva unei lumi unipolare: șapte întrebări despre BRICS
  Liderii BRICS au adoptat o declarație finală: ce prevede
  Putin a numit direcțiile prioritare ale BRICS
  Expert: de ce Turcia vrea în BRICS
  Ambasadorii statelor BRICS, la Moscova, la un briefing legat de INF
  Lavrov: BRICS are un rol stabilizator pe arena internațională
  Putin la BRICS: Rusia devine tot mai atractivă pentru investiții
  Tagurile:
  slăbirea dolarului, Rusia, BRICS

  Știrile Zilei