14:40 24 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR20.47
 • USD17.19
 • RUB0.23
 • RON4.20
 • UAH0.61
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  Summitul BRICS din Brazilia (13)
  41690

  Rusia, China și India intenționează în viitorul apropiat să creeze un sistem de plăți interbancare, alternativ la SWIFT, pentru a ocoli sancțiunile impuse de SUA.

  BUCUREȘTI, 14 nov – Sputnik. India, Rusia și China lucrează asupra creării unei alternative la sistemul interbancar SWIFT pentru simplificarea comerțului cu tările împotriva cărora Statele Unite au impus sancțiuni, scrie joi Economic Times, cu referință la propriile resurse.

  Potrivit publicației, se presupune că Sistemul de Transfer al Mesajelor Financiare a Rusiei (RSPFS) va fi conectată cu infrastructurile indiene și chineze. În cazul Chinei se planifică racordarea RSPFS cu sistemul similar din această țară – Sistemul transfrontalier interbancar de plată (CIPS).

  Ziarul menționează că India nu dispune deocamdată de un astfel de instrument, însă New Delhi intenționează să-și conecteze propriul sistem la platforma Băncii Centrale a Rusiei.

  Noul mecanism va funcționa în așa fel, încât mesajele plăților vor fi recodificate din formatul unui sistem de plată în altul. O astfel de decizie are misiunea de a permite fiecărei țări să lucreze cu platformele convenabile.

  Publicația menționează că problema creării unei alternative la SWIFT, probabil, va fi abordată în următoarele zile, în cadrul summitului BRICS din Brazilia.

  Тема:
  Summitul BRICS din Brazilia (13)

  Tematic

  Putin l-a îndemnat pe Erdogan să reacționeze la propunerea de dedolarizare a comerțului
  Rusia și Turcia au semnat un acord istoric. O lovitură pentru SUA!
  Presa internațională: Băncile europene vor renunța la Visa și Mastercard
  Tagurile:
  India, China, Rusia

  Știrile Zilei