14:18 09 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.33
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.73
  Carmen Avram

  Carmen Avram, luare de poziţie fermă în PE privind mafia lemnului din România

  © Photo : Facebook / Carmen Avram
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  23050

  Fosta jurnalistă Carmen Avram a atras atenţia în Parlamentul European cu privire la un fenomen tot mai îngrijorător, care afectează grav România: mafia lemnului. Soluţia pe care a propus-o.

  BUCUREŞTI, 15 nov – Sputnik, Doina Crainic. Carmen Avram a atras atenţia că fiecare stat european trebuie să îşi protejeze pădurile, „cea mai importantă armă” în combaterea schimbărilor climatice. Potrivit acesteia, este necesară o strategie dură şi măsuri drastice de monitorizare a pădurilor.

  Avram a menţionat că, în ultimii ani, în România au fost ucişi şase pădurari şi alţi 650 au fost răniţi în confruntările cu mafia lemnului.

  „În această situaţie cum putem să ne gândim la victorie în războiul cu schimbările climatice? Consider că e extrem de important ca în viitorul Pact Verde European Comisia şi comisarul însărcinat cu acest portofoliu să gândească un regim de finanţare eficient, o strategie dură şi sisteme drastice de monitorizare a pădurilor noastre, strategie care să fie obligatorie în toate statele membre ale Uniunii Europene”, a declarat în Parlamentul European Carmen Avram, citată de Antena3


  Știrile Zilei