14:17 09 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.33
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.73
  Ludovic Orban

  Pensii 2019: decizie de ultimă oră a premierului Orban, cad capete!

  © Photo : Guvernul României
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)
  94721

  După ce s-a aflat că zeci de mii de pensionari așteaptă recalcularea pensiilor, chiar și jumătate de an, deși termenul este de 45 de zile, premierul Ludovic Orban a luat o decizie tranșantă.

  BUCUREȘTI, 18 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Vești proaste pentru președintele Casei Naționale de Pensii, Ioan Petru Căprariu. Și aceasta pentru că premierul Ludovic Orban a anunțat că îl va înlocui din funcție. Mai mult decât atât, șeful Executivului a spus că are în vedere modernizarea instituției care este, acum, ”complet neadaptată secolului XXI”.

  Reamintim că, la momentul de față, 45.000 de dosare de pensii sunt întârziate. Vorbim despre dosare de recalculare a pensiilor.

  De asemenea, Orban a explicat că este necesară ”o fluidizare a procedurilor, o digitalizare și o creștere a calității serviciilor către pensionari”, potrivit capital.ro

  În urmă cu câteva zile, premierul a făcut câteva acuze grave la adresa președintelui Casei Naționale de Pensii, care a intrat în concediu medical, aflând, probabil, că urmează să fie dat afară.

  Din cauza aceasta au apărut probleme grave.

  ”Președintele Casei de Pensii și-a luat concediu medical, parcă special ca să creeze probleme în plata pensiilor. El creează niște situații de neimaginat, în condițiile în care sunt întârzieri la calcularea pensiilor”, spunea premierul

  Тема:
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)
  Tagurile:
  Ludovic Orban, Pensii


  Știrile Zilei