16:04 20 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.04
 • UAH0.59
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  29617

  Premierul României a precizat că Executivul încearcă o corelare a politicilor guvernamentale cu cele ale Băncii Naționale a României, declarându-se, în același timp, îngrijorat de creșterea constantă a monedei euro și devalorizarea euro.

  BUCUREȘTI, 22 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Ludovic Orban a declarat că Executivul urmărește cu maximă atenție ce se întâmplă cu moneda națională și încearcă o corelare a politicilor guvernamentale cu politicile Băncii Naționale a României, ”astfel încât să reducem astfel de efecte economice negative”.

  Potrivit premierului, în general, în economie, efectele unor decizii se simt în timp, iar raportul leu-euro depinde, în foarte mare măsură, de evoluția balanței comerciale.

  "Vă readuc aminte că, începând cu 2017, continuând cu 2018, continuând cu 2019, din cauza politicilor economice ale guvernelor PSD, deficitul comercial a fost într-o continuă creştere şi riscă să atingă pe 2019 cifra de 18 miliarde euro deficit comercial. Evident că asta afectează şi pune presiune asupra monedei naţionale, pentru că datorită creşterii importurilor evident că e o nevoie mare de valută, de euro, mai ales că aproape 80% din volumul schimburilor comerciale se realizează cu ţări din Uniunea Europeană”, a declarat Ludovic Orban, potrivit agerpres.ro

  Premierul a subliniat că acest lucru a afectat permanent raportul leu-euro și că aceasta este cauza principală a scăderii leului în raport cu euro.

  Pe de altă parte, șeful Executivului a precizat că are încredere că Banca Naţională va avea capacitatea să ţină un echilibru între leu şi euro.

  În opinia lui Ludovic Orban, această îngrijorare trebuia să existe mai demult. De asemenea, a dat asigurări că Guvernul va veni cu soluții.

  Tematic

  Surse: Guvernul Orban ar urma să înghețe salariile
  Răzbunarea lui Teodorovici: îi cere demisia lui Cîțu și îl cheamă pe Orban la dezbatere
  Salariile profesorilor: sindicatele, anunț important după întâlnirea cu Orban
  Tagurile:
  devalorizare, Leu, Ludovic Orban

  Știrile Zilei

  • Grupul de Comunicare Strategică informează că, în ultimele 24 de ore, 1.231 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus şi alte 33 au murit, numărul total al deceselor ajungând la 4.435. Care este situaţia pe fiecare judeţ.

   50
  • Marea Britanie introduce noi măsuri drastice pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului, în contextul creşterii numărului de cazuri. Persoanele care încalcă regulile riscă o amendă uriaşă, de 10.000 de lire sterline.

   747
  • Город

   După un episod de vreme rece, meteorologii anunţă că, în următoarele zile, vremea se schimbă din nou. Astfel, vom avea parte iar de temperaturi de vară în ultima decadă a lunii septembrie. Unde va fi cel mai cald.

   162