12:32 08 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Florin Cîțu

  Ministerul Finanțelor, împrumut masiv de la bănci – sumă fabuloasă

  © Photo : Guvernul României
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  126905

  În prima zi după alegerile prezidențiale, Ministerul Finanțelor Publice a împrumutat suma de 1,051 milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligațiuni de stat tip benchmark, cu o maturitate reziduală de 46 de luni, la un randament mediu de 3,92% pe an.

  BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Valoarea nominală a emisiunii de astăzi a fost de 400 de milioane de lei. Băncile au subscris 1,860 de miliarde de lei.

  Mâine este programată să aibă loc o licitație prin care statul român dorește să atragă încă 60 de milioane de lei la randamentul stabilit astăzi.

  În luna noiembrie a acestui an, Ministerul Finanțelor Publice a planificat împrumuturi de la băncile comerciale de 4,11 miliarde de lei, din care 200 de milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont și 3,4 miliarde de lei prin opt emisiuni de obligațiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 510 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitațiilor de obligațiuni informează economica.net. 

  Facem precizarea că suma este cu 115 milioane de lei mai mare comparativ cu cea programată pentru luna octombrie. Ea va fi destinată refinanțării datoriei publice și finanțării deficitului bugetului de stat.

  Sursa citată informează că pe 21 noiembrie este programată o licitaţie pentru certificate de trezorerie cu discont, în valoare de 200 de milioane de lei, pe o perioadă de 364 de zile. Data scadenţei este la 25 noiembrie 2020.

  Mai mult decât atât, Finanțele au programat opt emisiuni de obligațiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de 3,4 miliarde de lei, urmate, a doua zi, de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea inițială a emisiunii de obligațiuni. Vorbim de suma de 510 milioane de lei în total.

  Emisiunile vor fi de 200 de milioane – două emisiuni, 400 de milioane, 500 de milioane și 500 de milioane de lei – patru emisiuni și 600 de milioane de lei.

  Tematic

  Dan Chitic, lecție în direct pentru liberali – exemplu practic pentru Florin Cîțu
  Daniel Zamfir pune lațul de gâtul lui Florin Cîțu - anunță o mutare radicală!
  Florin Cîțu a pregătit lovitura: Teodorovici va fi înlocuit dintr-o funcție importantă
  Răzbunarea lui Teodorovici: îi cere demisia lui Cîțu și îl cheamă pe Orban la dezbatere
  Conflict: Teodorovici îl calcă în picioare pe Cîțu! ”JALNIC, domnule pseudo-ministru!”
  Dezastru pentru Orban! Ministrul Finanțelor, Cîțu, denunțat că se DROGHEAZĂ
  Tagurile:
  Bănci, împrumut, Credite, ministerul finanțelor


  Știrile Zilei