16:51 05 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.38
 • USD17.51
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Turkish Stream

  Turkish Stream va fi lansat pe 8 ianuarie

  © Photo : Turkish Stream
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  17150

  Gazoductul Turkish Stream va fi lansat oficial pe 8 ianuarie, a anunțat președintele turc, Recep Tayyip Erdogan.

  BUCUREȘTI, 30 nov – Sputnik. Gazoductul Turkish Stream va fi lansat pe 8 ianuarie, a declarat președintele Turciei, Recep  Tayyip Erdogan.

  Vom lansa încă un gazoductul, Turkish Stream, pe 8 ianuarie în Istanbul, a declarat el în cadrul ceremoniei de lansare a conductei TANAP, care a avut loc în provincia Edirne, nord-vestul țării.

  Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitryi Peskov, a declarat că Vladimir Putin va participa la festivitățile de lansare a gazoductului împreună cu Erdogan. O astfel de intenție și-au exprimat ambii președinți în cadrul unei discuții telefonice, a adăugat purtătorul de cuvânt.

  Proiectul Turkish Stream presupune construcția a unei conducte cu două ramuri, cu o capacitate de 15,75 miliarde metri cubi fiecare. Prima ramură este destinată livrărilor gazului din Rusia consumatorilor turci, iar cea de-a doua – alimentarea statelor din Sudul și Sud-Estul Europei. Ambele secțiuni urmează să fie construite până la sfârșitul anului 2019.

  În Europa gazul din Turkish Stream va plecat prin gazoductul care se construiește în Serbia de la frontiera cu Bulgaria până în Ungaria. Această încrengătură cu o lungime de 402 de kilometri, cu o capacitate de 12,87 miliarde de metri cubi la intrare și peste 10 miliarde la ieșire.

  Tematic

  În Bulgaria a început construcția segmentului gazoductului Turkish Stream
  Gazprom începe construcția conductei Turkish Stream
  Parlamentul a ratificat acordul cu privire la „Turkish Stream”
  Încă un stat balcanic se alătură proiectului Turkish Stream, nu și România
  A început umplerea cu gaz a primei ramuri a Turkish Stream
  Erdogan ar putea efectua o vizită în Rusia la lansarea Turkish Stream
  Tagurile:
  Turkish Stream


  Știrile Zilei