08:14 23 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.66
 • RUB0.28
 • RON4.10
 • UAH0.72
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  35124

  Anunț care dă fiori al lui Eugen Teodorovici: România va intra în criză economică, iar socială-democratul spune că întreaga situație este generată de măsurile luate de liberali, care au făcut ca deficitul bugetar să explodeze.

  BUCUREȘTI, 15 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Fostul ministru de Finanțe spune că Guvernul liberal a agitat în mod intenționat piețele financiare prin creșterea intenționată a deficitului de la 2,8 la peste 4% în două zile.

  ”Acest lucru a fost făcut pentru a demonstra cu orice preț că au o grea moștenire. Au creat un deficit suplimentar din obligații. Guvernul PNL nu a dorit reducerea perspectivei de rating, astfel crescând costurile de finanțare. A fost nevoie ca domnul Cîțu să ajungă în Guvern pentru ca atât de mult strigata criză să apară în România”, a spus Eugen Teodorovici

  Acesta a adăugat că este strategia pe care Guvernul Boc a aplicat-o pentru a crea o criză. Comisa de prognoză, a mai spus Teodorovici, avertizează că în 2020 România va intra în decalaj recesionist.

  Potrivit fostului ministru, PNL va tăia din pensii și salarii, afirmând clar că actualul Guvern ”minte” cu privire la salarii și pensii, deoarece nu sunt prinse aceste creșteri în bugetele pe 2020, 2021.

  ”În realitate, imediat după alegerile din 2020, se va trece la măsuri de austeritate, adică la tăieri de venituri, concedieri și alte astfel de măsuri care au reprezentat un obiectiv pentru guvernarea PNL și în anii anteriori. Aceste majorări nu vor fi aplicate de Guvernul Orban”, a spus Teodorovici

  Fostul ministru a subliniat că guvernarea PNL taie din salariile românilor și nu le crește, așa cum oblige legea.

  Tagurile:
  Dezastru, Eugen Teodorovici, Marea criză economică


  Știrile Zilei