00:38 03 Decembrie 2020
În direct
 • EUR20.81
 • USD17.27
 • RUB0.23
 • RON4.27
 • UAH0.61
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  381140

  Proiectul gazoductului Nord Stream-2 trebuie finalizat pentru că Germania și alte state europene au doar de câștigat de pe urma lui, a declarat Angela Merkel după discuțiile cu Vladimir Putin la Moscova.

  BUCUREȘTI,  11 ian – Sputnik.  La Moscova s-au încheiat discuțiile între președintele Rusiei, Vladimir Putin, și cancelarul Germaniei, Angela Merkel. După negocierile purtate la Kremlin, cei doi lideri au venit cu declarații pentru presă în cadrul unei conferințe de presă comune.

  Printre subiectele abordate au fost problemele din Siria, Libia, Ucraina, Iran și realizarea proiectului Nord Stream – 2.

  Proiectul Nord Stream – 2 trebuie să fie finalizat, a declarat cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

  “Am vorbit, desigur, despre proiectul Nord Stream. Prin intermediul noii legislații europene a fost legitimat, trebuie să-l finalizăm. Germania și alte state europene au de câștigat de pe urma Nord Stream. Toți sunt interesați de diversificarea livrărilor de gaz, însă acesta este un proiect foarte important”, a declarat Merkel.

  La rândul lui președintele Vladimir Putin a declarat că Rusia apreciază înalt poziția responsabilă a Germaniei în susținerea Nord Stream-2.

  “Rusia și Germania au la activ un șir de proiecte comune mari în domeniul energetic”, a subliniat Putin.

  Tematic

  Ce urmărește Merkel prin vizita ei la Moscova – opinia expertului
  Putin și Merkel vor discuta despre cele mai stringente probleme
  La Kremlin au loc discuţii între Putin şi Merkel: Ce probleme include agenda
  Tagurile:
  Nord Stream 2, Vladimir Putin, Angela Merkel

  Știrile Zilei