10:27 03 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.50
 • RUB0.25
 • RON4.03
 • UAH0.65
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  26010

  După ce ministrul de Finanțe Florin Cîțu a spus că anticipatele, adică instabilitatea politică, ar contribui la creșterea ratingului de țară, Raluca Turcan a emis și ea o judecată de opinie care neagă realitatea.

  BUCUREȘTI, 22 feb - Sputnik, Marius Holdean. Pe urmele declarațiilor ilogice ale lui Cîțu pentru care anticipatele ar contribui la îmbunătățirea imaginii de țară, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan neagă și ea evidențele spunând că devalorizarea leului nu ar avea nici o legătură cu evoluţia economiei româneşti.

  Astfel Turcan, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că deprecierea leului şi creşterea euro reprezintă "o fluctuaţie temporară" care nu a fost creată de situaţia economică sau politică din România.

  "Creşterea punctuală a euro, zilele trecute, este o fluctuaţie temporară, de altfel, cu câteva zile înainte, leul ajunsese să se consolideze la o valoare favorabilă. Din nefericire, în contextul internaţional al fluctuaţiilor de cerere şi ofertă, a avut de suferit şi leul românesc”, a încercat Turcan să scape Guvernul de orice vină.

  Ea a recunoscut că ideile îi vin de la Cîțu, povestind că a avut o discuţie cu ministrul Finanţelor care a apreciat că această scădere a leului din ultimele zile nu are nicio legătură cu evoluţia economiei româneşti, cu contextul economic al României, ci a fost generată strict de evoluţiile euro în plan regional.

  Așadar, membrii Guvernului PNL neagă orice responsabilitate față de scăderea leului, Turcan spunând că nu există nici o legătură între instabilitatea politică din România și creșterea euro.

  ”Aşadar, răspicat, nu există nicio legătură între ceea ce se întâmplă în momentul de faţă în România şi aşteptarea de alegeri anticipate şi deprecierea punctuală a euro generată de contextul financiar regional”, a spus Turcan, cotinunând astfel, după modelul lui Cîțu, seria negării oricărei evidențe și a mutării Guvernului într-o realitatea paralelă.

  Declarațiile de autojustificare ale prim-vicepremierului României au loc după ce moneda națională a atins o cotație record în raport cu euro, depășind pragul de 4,8 lei pe euro.

  Tematic

  Salarii profesori: Raluca Turcan, anunțul momentului
  Viorica Dăncilă intervine revoltată – lecție pentru Raluca Turcan și Violeta Alexandru!
  Gafă uriașă a Ralucăi Turcan – după ce a fost făcută de rușine!
  Raluca Turcan a făcut declarația săptămânii: vor fi alegeri anticipate – iată și data
  PNL, dovedit că joacă teatru! Raluca Turcan, GAFĂ care va fi speculată!
  Tagurile:
  Raluca Turcan


  Știrile Zilei