02:45 08 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD18.57
 • RUB0.25
 • RON4.18
 • UAH0.69
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  14010

  Ministrul adjunct al Economiei din Italia a anunţat marţi că, în toată Italia, plata ratelor la creditele ipotecare va fi suspendată din cauza epidemiei de coronavirus.

  BUCUREŞTI, 10 mart – Sputnik, Doina Crainic. Laura Castelli, ministrul adjunct al Economiei din Italia, a anunţat marţi că, din cauza epidemiei de coronavirus, plata ratelor la creditele ipotecare va fi suspendată pe întreg teritoriul Italiei, potrivit Reuters, citat de dcbusiness.ro.

  „Da, acest lucru va fi posibil pentru persoane fizice şi gospodării”, a declarat Laura Castelli într-un interviu acordat postului Radio Anch'io.

  Asociaţia băncilor din Italia (ABI) a anunţat recent că un grup de bănci reprezentând 90% din totalul activelor bancare vor oferi moratorii la plata datoriilor în cazul firmelor mici şi gospodariilor care se confruntă cu efectele economice ale epidemiei de coronavirus.

  De asemenea, ministrul Industriei din Italia, Stefano Patuanelli, a anunţat că guvernul de la Roma va aproba un set de măsuri în valoare de aproximativ 10 miliarde de euro pentru a contracara efectele epidemiei de coronavirus. Măsurile vor duce, cel mai probabil, la creşterea deficitului bugetar până la aproape de 3% din Produsul intern brut în acest an.

  În doar 24 de ore, în Italia s-au înregistrat 97 de decese, numărul total de decese de la începutul epidemiei urând astfel la 463. Numărul cazurilor pozitive la coronavirus a crescut luni în Italia la 9.172. Dintre acestea, 724 de persoane sunt considerate vindecate.

  Tematic

  Dramatic! Cum sunt exploatați românii la muncile agricole din Italia
  Românii din Italia, atenţie: noi tipuri de înşelătorie au făcut mai multe victime
  MAE avertizează românii din Italia: carantină în 11 localități din cauza coronavirusului
  Șocant: toți românii veniți din zonele cu coronavirus din Italia intră în carantină
  Românii din Italia, sfătuiți să nu vină în țară. Vor fi băgați direct în carantină?
  Românii din Italia, atenţie: escrocheria „portofelul căzut” a făcut multe victime
  Tagurile:
  Credite, Italia, românii


  Știrile Zilei