03:46 14 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.41
 • USD17.13
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1026)
  268062

  Statul german ar putea recurge la naționalizarea marilor companii pentru a le salva de faliment în contextul răspândirii coronavirusului.

  BUCUREȘTI, 13 mar – Sputnik. Autoritățile Germaniei nu exclud o naționalizare temporară celor mai importante companii, în cazul în care aceste se vor confrunta cu probleme din cauza pandemiei de coronavirus, a declarat într-un interviu oferit Der Spiegel, ministrul german al Economiei și Energeticii, Peter Altmaier.

  “Nu vom admite falimentul unor companii economic puternice”, a declarat ministrul, explicând că naționalizarea ar putea fi una din variantele de sprijin în condițiile întreruperii punctelor globale de aprovizionare și prăbușirea cererii din cauza coronavirusului.

  De asemenea, Altmaier a menționat că nu se așteaptă la foarte multe cazuri de naționalizare.

  “Monitorizăm foarte atent urmările falimentelor și vom întreprinde tot ce este necesar”, a declarat Altmaier, fiind citat de postul de televiziune N-tv.

  Ziarul Der Tagesspiegel menționează că posibilele metode de susținere a unor companii mari ar putea fi amânarea plăților de impozite și oferirea unor ajutoare financiare.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1026)

  Tematic

  Românii din Germania: majorarea salariilor – ce salarii se câştigă în această ţară în 2020
  Hartă: zonele din Germania care sunt cele mai afectate de coronavirus
  Tagurile:
  coronavirus, Germania


  Știrile Zilei