09:35 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  240 0 0

  În opinia ministrului de Finanțe, există varianta amânării, pentru două luni, a platei impozitului pe venit pentru persoane fizice, însă doar pentru anumite sectoare, adică acolo unde sunt probleme.

  BUCUREȘTI, 17 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. În cursul zilei de astăzi urmează să fie definitivată varianta aleasă și măsura.

  ”Există varianta să amânăm pentru două luni de zile plata impozitului pe venit pentru persoane fizice, dar pentru anumite sectoare, nu pentru toată lumea, acolo unde sunt probleme. Sunt mai multe variante, discutăm cu oamenii de afaceri și vedem care este cea mai bună variantă în acest moment”, a explicat Florin Cîțu.

  Acesta a precizat că trebuie să ne gândim și la faptul că nu știm cât va dura această stare și eforturile trebuie oarecum dozate.

  ”Nu vrem să luăm toate măsurile acum și apoi să rămânem fără a avea resurse în perioada următoare”, a punctat Cîțu.

  De asemenea, demnitarul a adăugat că deja au fost anunțate câteva măsuri, cum ar fi faptul că nu se mai pune poprire pe conturi sau prelungirea termenului pentru depunerea declarațiilor de venit și pentru impozitele locale.

  Cîțu a explicat că a anunțat câteva măsuri. Este vorba despre prelungirea termenului pentru depuneri de declarații, atât pentru impozitele locale, cât și pentru declarații de venit, atribuțiile ANAF au fost oarecum diluate, controalele se pot face la distanță, nu se mai pun popriri pe conturi.

  ”În ceea ce privește executarea silită la fel, suntem foarte atenți, doar acolo unde sunt hotărâri judecătorești, continuăm să returnăm TVA”, a completat Cîțu.

  Chestionat cum vor fi rezolvate problemele sectoarele economice cu dificultăți, în contextul coronavirusului, Florin Cîțu a spus că se primesc informații, oamenii merg deja în șomaj, sunt companii care au scăderi de producție. El a dat ca exemplu industria HORECA sau industria evenimentelor, ca zone afectate, unde deja nu se mai pot face adunări mai mari de 50 de persoane.

  Tematic

  Ponta, reacție dură: ”Într-o altă țară, Cîțu și liberalii ar fi fost împușcați”
  Lovitura anului: Florin Cîțu renunță la a încerca să devină premier
  Florin Cîțu: Ludovic Orban trebuie să fie prim-ministru
  Prima reacție a lui Iohannis după renunțarea lui Cîțu – decizie de ultimă oră
  Cîțu se face de râs până la capăt: ar fi demisionat ca să nu-l voteze PSD
  Tagurile:
  Impozit, Florin Cîţu

  Știrile Zilei