00:14 14 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.17
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.64
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  308925

  Ministrul Finanțelor Publice a explicat că, până acum, foarte mulți bugetari s-au adaptat la noile condiții, în sensul că lucrează de acasă. Ce se întâmplă cu veniturile.

  BUCUREȘTI, 1 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Ministrul Finanțelor Publice a declarat că angajații bugetari care lucrează de acasă, în sistem de telemuncă, nu au același condiții precum au la birou.

  ”Aici eu vă spun doar o părere personală. Este clar că acest cost al acestei crize să fie suportat de toată lumea. Trebuie să fim solidari. Ce măsuri vor fi luate, dacă vor fi luate, aceasta, bineînțeles, e o decizie pe care trebuie să o ia Guvernul, nu o iau eu singur”, a declarat Cîțu.

  Acesta a subliniat că trebuie să fim solidari cu toții în acest moment, indiferent de domeniul din care provenim.

  Întrebat dacă această solidaritate va însemna tăierea salariilor bugetarilor, Cîțu a precizat că nu trebuie mers în această direcție. El a explicat că sunt multe forme de reducere a costurilor aparatului public și a amintit, în acest sens, de măsurile luate de Guvernul Orban de reducere a ministerelor și reforma de la ANAF.

  Cîțu a spus că a învățat ceva din criza din 2008-2010 și anume că, în perioadă de criză, nu trebuie introduse taxe și nu se ”omoară” lichiditățile.

  ”E nevoie ca sistemul să fie lichid ca să facem acele plăți. Nimeni nu vorbește de taxe nicăieri în lume în acest moment”, a punctat Cîțu.

  Tematic

  Plata impozitului pe venit pentru persoane fizice, amânată? Ce spune Cîțu
  Cîțu: ”Ne-am pregătit chiar pentru un milion de oameni care să intre în șomaj tehnic”
  Cîțu, anunțul zilei: când se adoptă ordonanța ce permite amânarea plății ratelor
  Tagurile:
  Salarii, Florin Cîţu


  Știrile Zilei