14:26 04 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.44
 • RUB0.25
 • RON4.04
 • UAH0.65
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  10111

  Cartelul OPEC+ a elaborate un proiect de reducere a producției de petrol pentru stabilizarea prețurilor pe piața internațională.

  BUCUREȘTI, 8 apr – Sputnik. Comitetul de monitorizare al OPEC+ a elaborat un proiect cu privire la reducerea producției de petrol, secretarul general al cartelului, Mohammed Barkindo, în ajunul ședinței de joi a discutat cu statele semnatare a acordului de la Viena despre pregătirea lor pentru o reducere a producției și a ascultat propunerile înaintate, informează RIA Novosti, cu trimitere la surse apropiate de secretariatul OPEC.

  “Proiectul comitetului de monitorizare cu privire la cote a fost finalizat. Acesta are un caracter strict secret, detaliile vor fi discutate mâine. În această seară urmează să aibă loc discuțiile telefonice între secretarul general al OPEC, Mohammed Barkindo, și statele din acest format, se va vorbi despre pregătirea lor pentru reducerea producției, vor fi audiate propunerile. În cele din urmă, totul va deveni clar mâine”, a anunțat sursa citată.

  Joi va avea loc ședința OPEC+ în regim de videoconferință, dedicată problemei reducerii producției de petrol pentru stabilizarea situației pe piață, vineri urmând să aibă loc reuniunea miniștrilor Energeticii a statelor G20, dedicată problemei stabilizării piețelor energetice. Sursele agenției RIA Novosti informează că decizia finală a OPEC+ va depinde de rezultatele negocierilor între miniștrii Energeticii ai G20.

  Tematic

  Opinie: Trump este cel mai interesat de a purta negocieri în domeniul petrolier
  Află cum China va ajuta Rusia să câștige războiul petrolier
  Rusia, OPEC și SUA se pregătesc să stabilească o nouă ordine - Ce urmează
  Tagurile:
  G20, petrol, OPEC


  Știrile Zilei