12:01 02 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.47
 • USD17.53
 • RUB0.25
 • RON4.02
 • UAH0.65
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  6710

  Alin Burcea, CEO Paralela 45, spune că, în această perioadă de criză, nu a avut sprijinul autorităților române și acuză chiar faptul că asistăm, acum, la o nepăsare față de agențiile de turism.

  BUCUREȘTI, 13 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Criza de coronavirus ce a afectat întreg globul a afectat grav agențiile de turism.

  Acum, însă, situația s-ar putea îmbunătăți. Turoperatorul Paralela 45, spre exemplu, începe să își reia progresiv activitatea, inclusiv pe anumite destinații externe. De asemenea, a extins termenul scadent precizat în contractele încheiate pentru vacanțele care au încă plecări incerte la 21 de zile înainte de plecare.

  Alin Burcea, CEO Paralela 45, spune că din ce în ce mai multe țări își propun și chiar fac pași concreți pentru reînceperea activităților turistice, cu respectarea unor norme sanitare de siguranță. Mai mult, acesta a subliniat că vacanțele fac parte din experiența noastră de viață și nu putem renunța la ele, așa cum nu putem să stăm izolați la infinit.

  Acesta a dat asigurări că se iau toate măsurile care se impun și se va da startul unor călătorii în noile condiții de viață din 2020.

  De asemenea, agenția spune că este gata să reia și destinațiile externe, acolo unde turismul extern are undă verde. În primă fază vorbim despre Grecia, Bulgaria, Croația, Cipru și Turcia.

  Burcea are, însă, o mare supărare.

  ”Din păcate, nu avem sprijinul autorităților române în această perioadă. Asistăm la o nepăsare față de domeniul agențiilor de turism, care realizează 80% din traficul de turiști, al angajaților din acest domeniu”, a subliniat CEO Paralela 45.

  Tematic

  Italia va deschide școlile numai în septembrie și nu va primi turiști străini
  Bulgaria deschide sezonul turistic la 1 iulie
  Grecia și Bulgaria vor să deschidă sezonul turistic de la 1 iulie


  Știrile Zilei