11:29 02 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.47
 • USD17.53
 • RUB0.25
 • RON4.02
 • UAH0.65
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  114 0 0

  În Monitorul Oficial a fost publicată Ordonanța de Urgență nr. 70/2020 care prelungește anumite termene din cauza pandemiei, ordonanță care modifică Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, Legea educației naționale nr. 1/2011, precum alte acte normative.

  BUCUREȘTI, 15 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Perioada stării de alertă, generate de pandemia de COVID-19, vine cu o serie de modificări pentru români.

  Astfel, în conformitate cu OUG nr. 70/2020 se prelungește, perioada de acordare a șomajului tehnic suportat din bugetului fondului pentru șomaj până în data de 31 mai 2020, in toate domeniile, iar ulterior, se va acorda doar pe domeniile cu restrictii.

  În perioada stării de alertă, indemnizația pentru șomajul tehnic se acordă păstrând aceleași condiții existente în perioada anterioară. Mai exact, contractele de muncă sunt suspendate de angajator în condiția art. 52 alin. (1) lit. c) din Codul muncii, respectiv reducera activității, nedatorându-se contribuția asiguratorie pentru muncă, dar care sunt impozitate, conform Codului fiscal.

  Prevederile Legii nr. 19/2020 privind zilele libere plătite persoanelor care supraveghează copii se extind până când se va decide perioada de încheiere a cursurilor anului școlar 2019/2020.

  În ceea ce privește angajatorii, indiferent că sunt privați sau de stat, cu un număr mai mare de 50 de salariați, au obligația că organizeze timpul de muncă astfel încât începerea și terminarea programului să se realizeze în mod individual, într-un interval de 3 ore, acest lucru putând fi făcut fără acordul salariaților, notează dcbusiness.ro.

  Posibilitatea cererii de amânare a ratelor bancare se extinde până la 15 iunie 2020. Pentru societăți, la obținerea certificatului privind situațiile de urgență, se va lua în considerare situația încasărilor sau al veniturilor pentru lunile martie, aprilie și mai 2020.

  Cei interesați pot solicita certificatul pentru situații de urgență dacă nivelul încasărilor ori al veniturilor din aceste luni este mai mic cu cel puțin un sfert comparativ cu media lunilor ianuarie și februarie 2020.

  Tematic

  S-a decis! Cum arată OUG privind amânarea ratelor către bănci
  Veste uriașă: s-a votat legea care amână RATELE! Ce prevede și cum afectează datornicii
  PNL a atacat la CCR legea amânării ratelor la bănci, reacția PSD
  Câți români au cerut amânarea ratelor la bănci, cifra este impresionantă
  Tagurile:
  Bănci, Rate


  Știrile Zilei