11:47 10 August 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.60
 • RUB0.23
 • RON4.06
 • UAH0.60
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  125 0 0

  Cristian Sima susține că nu vede un viitor prea optimist pentru economia României, ba, mai mult, că se așteaptă ca, peste câteva luni, adică în toamnă, să existe un picaj abrupt.

  BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Cunoscutul broker Cristian Sima vine cu vești rele pentru români, în ceea ce privește situația economică.

  Acesta susține că șomajul este mare, iar firmele mici trec printr-un adevărat chin. Mai mult, numărul mare de infecții cu coronavirus îl îngrijorează și vede un viitor sumbru pentru afacerile din România.

  “Ne descurcăm foarte prost. Avem un șomaj mare, micile afaceri suferă îngrozitor. Uitați-vă la restaurante ce se întâmplă. Iar infecțiile cu coronavirus cresc. Păi dacă ajung în două-trei luni la 600 pe zi se închide iar tot”, a spus Sima .

  În opinia sa, este important să ne uităm la bursele din Statele Unite ale Americii, care acum sunt la maximul istoric, și apoi să vedem ce și de ce se întâmplă în România.

  În opinia sa, programul de creditare al Guvernului pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii – IMM Invest – a fost foarte bun, dar că amânarea la plată a ratelor pentru 9 luni este un dezastru. Și aceasta fiindcă persoanele care nu au plătit timp de nouă luni nu o vor face nici de acum înainte.

  “Cei care n-au plătit nouă luni, nu vor avea din ce să plătească nici din toamnă, iar băncile vor intra în dificultate”, a spus Sima.

  Brokerul nu crede în măsuri de genul ”helicopter money”, pachet financiar de relansare, fiindcă, spune Sima, asemenea măsuri nu au salvat niciodată nimic, iar cea mai bună selecție ar fi fost selecția naturală.

  ”Credeți că ”helicopter money” au salvat ceva? Uitați-vă la SUA. Nici cele trei trilioane date de Trump, nici ce vor da ai noștri nu salvează nimic. Cel mai bine e să lași selecția naturală să-și facă treaba. Cine rezistă, bine. Cine nu…”, a mai precizat Sima.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Băncile cer ajutorul Guvernului, în plină criză epidemică. Motivul solicitării
  Zamfir îl atacă frontal pe Cîțu: ”Globalistul urăște oamenii normali și iubește băncile”
  Ultima oră: Băncile din România - decizie la nivel național de amânare la plata ratelor
  Tagurile:
  România, Bani, bănci


  Știrile Zilei