04:09 21 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.69
 • USD18.00
 • RUB0.24
 • RON4.40
 • UAH0.64
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  17750

  Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, arată că restricţiile impuse la frontierele Germaniei pun în pericol sănătatea şoferilor de camioane și creează blocaje.

  BUCUREȘTI, 21 feb – Sputnik. Comisarul român pentru Transporturi, a ieșit la rampă cu critici dure împotriva Germaniei dn cauza restricțiilor impuse de această țară la granițele proprii.

  Criticile la adresa Germaniei, venite și din partea țărilor care au graniță cu această țară, dar și din partea Comisiei Europene, vin după ce statele europene au convenit de fapt, de la începutul lunii că, deşi sunt libere să impună interdicţii de călătorie în lupta împotriva pandemiei, totuși vor proteja transporturile de marfă. În plus, dacă măsurile restrictive provoacă perturbări, restricțiile ar trebui ridicate, fusese înțelegerea la nivel european, iar acum comisarul european pentru Transporturi i-a atras atenția Germaniei să se întrebe dacă nu cumva e cazul să renunțe la aceste restricții.

  De o săptămână de zile, Germania solicită șoferilor de camioane care se întorc din regiunea Tirolului din Austria şi din Republica Cehă să se înregistreze în prealabil şi să facă dovada unui test coronavirus negativ.

  „Bineînţeles că provoacă perturbări. Este o sarcină pentru lucrătorii din transporturi, de la riscurile la care se expun în centrele de testare, deoarece trebuie să-şi părăsească camionul, până la faptul că există costuri suplimentare, deoarece aceste teste nu sunt gratuite”, a comentat Adina Vălean situația pentru publicația Politico. ​

  Adina Vălean a mai precizat că este îngrijorată că cerinţele de testare îi obligă pe şoferi să formeze cozi mari la graniţe.

  „Înseamnă că interacţionează între ei şi acest lucru le pune sănătatea în pericol”, a spus ea, arătând astfel în ce fel, în loc să sprijine lupta anti-Covid 19, restricțiile se pot dovedi periculoase.

  Comisarul român a sugerat că ar fi posibil să se „atenueze” impactul prin adăugarea de scutiri pentru camioanele care doar tranzitează sau prin recunoaşterea testelor efectuate în ultimele 72 de ore, mai degrabă decât în ​​actualul interval de timp de 48 de ore.

  Dar comisarul european pentru Transporturi nu e singurul care se plânge de haosul de la granițele Germanei. Într-o scrisoare adresată cancelarului german, grupul de transporturi rutiere IRU i-a cerut Angelei Merkel să regândească „restricţiile miope şi inutile de la frontieră”.

  Tematic

  Şoferul unui tir, la un pas de tragedie – gestul impresionant al unui pompier
  Carnagiu pe autostradă: ciocnire între un TIR, un microbuz şi un autoturism
  Tragediile Diasporei: tânără de doar 23 de ani, spulberată de un TIR - „Suntem șocați!”

  Știrile Zilei