08:12 13 Mai 2021
În direct
 • EUR21.53
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  158629

  O dezvăluire a cunoscutului economist Dan Diaconu despre o lucrare ce ar fi pusă la cale împreună cu - și în beneficiul - unei mari companii americane, pe spinarea românilor

  BUCUREȘTI, 31 mart – Sputnik. Apreciatul internaut și analist economic Dan Diaconu vine cu o adevărată ”Nucleară” – s-ar pune la cale ”cel mai mare jaf postrevoluționar”.

  Iată ce dezvăluie Dan Diaconu: ”Ministrul Energiei Virgil Popescu, pune la cale cel mai mare jaf postrevoluționar: obligă Romgaz să cumpere participația Exxon din Marea Neagră, după ce aceasta fusese cedată practic gratis americanilor de către statul român”.

  ”Pentru nimicul ăsta, Romgaz va plăti 1 miliard de dolari și-și va asuma investiții de aproape 3 miliarde de dolari!!!”, detaliază Diaconu.

  Și nu se termină aici, ”partea frumoasă vine abia acum”, avertizează Diaconu.

  ”Romgaz nu are experiență în forajul marin, astfel încât va subcontracta operațiunile de foraj către... Exxon! Iau jigodiile americane zece piei de pe noi, iar fanarioții ne vând fără nicio remușcare”, scrie Dan Diaconu pe canalul său Telegram.

  Desigur, este o dezvăluire ce conține afirmații care trebuie verificate – dar merită cunoscute, având în vedere magnitudinea aspectelor semnalate, dar și relații cu americanii, din care România numai a plătit. Și a și pierdut.

  Tagurile:
  Virgil Popescu

  Știrile Zilei