00:48 22 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.32
 • USD17.92
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  7504

  Premierul Cîțu s-a declarat optimist după întâlnirea cu reprezentanții HoReCa de la Suceava, anunțând un sezon foarte bun de turism intern

  BUCUREȘTI, 14 mai – Sputnik. În linia optimismului afișat de Klaus Iohannis, premierul Florin Cîțu a dat astăzi de la Suceava un mesaj de încurajare sectorului HoReCa, spunând că va fi un sezon foarte bun de turism intern.

  Premierul a vizitat astăzi două centre de vaccinare, întâlnindu-se ulterior cu reprezentanții din domeniul HORECA.

  ”Eu sunt bucuros să văd că există optimism în industria HORECA. Deși a fost un an dificil, acum puteam să vedem sfârșitul acestei perioade. Revenim la normalitate, începând de mâine, treptat, dar cu 1 iunie cu mai multe măsuri”, a declarat premierul.

  El a anunțat de asemenea că în ședința de Guvern de astăzi se vor adopta o parte din aceste măsuri și atunci ele vor fi clare pentru toată lumea.

  Cu privire la criteriile de intrare în țară, Cîțu spune că este posibil să existe un criteriu puțin diferit și să fie lărgită zona verde pentru ca persoanele care vin din zonele respective, în special turiștii, să nu mai aibă nevoie de vreun document la intrare, cu excepția actelor de identitate.

  Cîțu a promis o strategie de promovare a turismului românesc și s-a lăudat că o parte din măsurile care au fost luate anul trecut au fost construite împreună cu industria. El a promis că se va relaxa și programul pentru restaurante și localuri publice, dar că acestea nu vor fi deschise toată noaptea.

   

  Tematic

  Turul Cernobîlului: amatorii de turism extrem merg la Pripyat
  Agenție de turism din UK condamnă impunerea obligativităţii vaccinării
  Șeful Asociației Europene a Turismului spune când ar putea fi introduse pașapoartele COVID
  Onișcenko: Agențiile de turism sunt prea departe de procesul civilizat de vaccinare
  Tagurile:
  turism, Florin Cîţu

  Știrile Zilei