Părinții elevilor care doresc ca aceștia să participe la activitățile remediale organizate în cadrul Programului național pilot de tip ”Școala după școală“, trebuie să completeze o cerere ce poate fi descărcată de pe site-ul Sputnik.
Autorul ”Amintirilor din copilărie” vedea lumina zilei, potrivit propriilor afirmații, în prima zi a lunii martie, în anul 1837. La aproape două secole de atunci, scrierile sale sunt la fel de vii.
Mircea Miclea susține că, la momentul de față, directorii unităților de învățământ nu au nici o putere în selectarea resursei umane și spune că degeaba semnalează părinții diversele abuzuri ale cadrelor didactice. Motivul? Directorul nu are ce să facă.
Primarul Sectorului 1 al municipiului București se implică activ în găsirea de soluții pentru unitățile de învățământ supraaglomerate, situație care trebuie rezolvată cât mai rapid, mai ales în actualul context epidemiologic.
Din cauza pandemiei Covid-19, decalajul global în educație crește prăpastia dintre clasele privilegiate și cele mai sărace. Spiegel consideră că vine o generație „pierdută” și explică de ce.
Hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență, precum și ordinele miniștrilor Educației și Sănătății prin care au fost suspendate cursurile în format fizic în toate unitățile de învățământ au fost anulate de Curtea de Apel București.
Președintele Comisiei pentru învățământ, tineret și sport din Senatul României a dat asigurări că va continua Campania strategică națională de prevenire și combatere a bullyingului începută în 2007. Ce se va întâmpla în școli.
Liliana Romaniuc susține că învățarea trebuie să fie obiectivul central al fiecărei lecții, iar profesorul trebuie să aibă în minte, atunci când face proiectarea didactică, învățarea pentru toți școlarii din clasă.
Ministrul Educației a declarat că anul acesta, din bugetul de 28,5 miliarde de lei, alocat instituției pe care o conduce, dispar cheltuieli în valoare de 1,2 miliarde de lei. Despre ce este vorba.
Ministerul Educației recomandă profesorilor ca orele remediale să fie cu prezență fizică. Ele vor fi făcute cu elevii de la clasele primare și de la gimnaziu, în programul național ”Școală după școală”.
Ministrul Educației a explicat dacă elevii pot sau nu să ofere flori și mărțișoare profesoarelor cu prilejul zilelor de 1 și 8 martie. Reacția sa vine după ce secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar afirmase că în acest an, nu se pot oferi aceste daruri.
Iulian Cristache reacționează, după ce premierul a recunoscut că Guvernul nu a alocat Educației un buget de 6% din PIB, așa cum prevede legea, nici măcar cu finanțările venite de la alte ministere ori de la administrațiile locale.
Mihaela Nabăr, directorul executiv al organizației World Vision România spune că 40% dintre cadrele didactice din România cred că profesia lor nu este apreciată de societate. Propunerea World Vision România pentru profesori.
Ministerul Educației a dat publicității testele de antrenament pentru examenele naționale de final de ciclu de învățământ, astfel încât elevii din ani terminali să poată începe pregătirea.
Cea mai importantă disciplină – așa definește părintele Mihail Milea ora de religie, subliniind că, spre deosebire de România, sunt state europene, cum ar fi Germania sau Elveția, unde elevii fac chiar câte două ore de religie.
Un cadru didactic pentru învățământ preșcolar a scris un text impresionant, plin de sensibilitate, în care vorbește despre profesia sa cum nu crede că a mai făcut-o cineva, subliniind importanța meseriei de educatoare.
Ministrul Educației a precizat că, din analiza făcută împreună cu Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19, e posibil să înceapă vaccinarea prioritară a personalului din învățământ.
Mara Luana Rauca reacționează dur, dar ferm, după ce profesorul de limba română Cristina Tunegaru a făcut afirmații jignitoare la adresa cadrelor didactice. Cum a fost pusă la punct.
Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că astăzi numărul persoanelor vaccinate îl va depăşi pe cel al persoanelor infectate de la începutul pandemiei și că se începe vaccinarea celor din învățământ
Sindicatul Elevilor şi Studenţilor Militanţi protestează astăzi în Capitală pentru a apăra gratuitatea la călătoriile cu CFR, participanții la protest urmând a picheta sediile PNL, USR-PLUS şi Guvernului.