02:40 10 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.27
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.03
 • UAH0.73
  Mircea Miclea

  Fost ministru al Educaţiei: „În acest moment, Preşedinţia nu ştie ce să facă!"

  © Photo : Facebook / Tasuleasa Social
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  47411

  Acuze grave aduse de Mircea Miclea, care spune care este motivul pentru care sistemul de învăţământ este la pământ. Este sau nu Educaţia o prioritate naţională?

  BUCUREŞTI, 15 apr — Sputnik, Georgiana Arsene. Psihologul Mircea Miclea, profesor la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj Napoca, fost ministru al Educaţiei şi preşedintele Comisiei Prezidenţiale pe educaţie care a elaborat celebrul pact pe educaţie în anul 2008, aprinde fitilul unei bombe care ar putea exploda fix în curtea lui Klaus Iohannis.

  Şi aceasta pentru că, la ora actuală, Preşedinţia României nu are nici un document despre nevoile acestui sistem. Declaraţia îi aparţine lui Miclea, care aminteşte că, în urmă cu 4 ani, cea mai înaltă instituţie a statului român vorbea despre educaţie ca fiind prioritară.

  ”Sunt unii care nici nu ştiu, nici nu fac. Din păcate, sunt mulţi şi ăştia. (…) Preşedinţia României, de exemplu, a anunţat în urmă cu aproape 4 ani că educaţia este o prioritate. În acest moment, (…) nu ştie ce să facă", a explicat Miclea, potrivit Hotnews, adăugând că nu există nici un document care să spună că s-au făcut analize şi care să arate demersul ce trebuie făcut pentru remedierea deficienţelor.

  Tematic

  Anunț uimitor al Ministerului Educației după prima probă a examenului de BAC
  Cine câștigă de fapt în urma majorărilor de salarii din Sănătate și Educație
  Protocol moldo-român de colaborare în educație
  Tagurile:
  lipsă de preocupare, acuze, educație, Mircea Miclea, Klaus Iohannis, România


  Știrile Zilei