12:24 15 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.38
 • USD17.56
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.71
  Liviu Pop

  Liviu Pop acuză existenţa „cozilor de topor" în Ministerul Educaţiei

  © Photo: Blogul lui Liviu Pop
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  390 0 0

  Fostul ministru afirmă că unii răspândesc ştiri false ca să aducă în derizoriu Legea Manualului Unic.

  BUCUREŞTI, 25 mai — Sputnik, Georgiana Arsene. Noi reacţii ale fostului ministru al Educaţiei Naţionale, Liviu Marian Pop, după ce în presă au apărut informaţii potrivit cărora în instituţia pe care a condus-o se fac presiuni politice. Scopul lor ar fi ca un secretar de stat să semneze decizia de atribuire directă a contractului de editare a manualelor şcolare către Editura Didactică şi Pedagogică.

  Informaţia „pe surse" a fost dată publicităţii de Hotnews.ro şi spune că presiunile vin în contextul în care Curtea Constituţională a declarat neconstituţională Ordonanţa prin care Editura Didactică şi Pedagogică putea să editeze toate manualele. Întârzie, însă, publicarea motivării CCR în Monitorul Oficial.

  Liviu Marian Pop susţine că avem de-a face cu intoxicări şi ştiri false.

  „Resturi de #baroniaimanualelor sunt prezente, încă, în Ministerul Educaţiei Naţionale şi răspândesc ştiri false. Avem nevoie de manuale şcolare de calitate", a scris fostul ministru pe pagina sa de Facebook.

  Reamintim că, în urmă cu câteva zile, acesta îşi exprimase bucuria generată de faptul că legea iniţiată de el, aceea a manualului unic, a fost votată în plenul Senatului şi trimisă spre promulgare Preşedintelui Klaus Iohannis.  Știrile Zilei