15:15 18 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.63
 • USD17.30
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  Nicușor Dan

  Nicuşor Dan „salvează" şcolile cu o dezbatere pe tema autorizaţiilor ISU

  © Nicușor Dan
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  128 0 0

  Aceasta este programată în a doua jumătate a lunii iunie, aproape de vacanţa aleşilor.

  BUCUREŞTI, 31 mai — Sputnik, Georgiana Arsene. Incendiul care a mistuit Şcoala numărul 124 din Capitală nu a rămas fără urmări. Asta nu înseamnă că lucrurile au început să intre pe un făgaş normal, cu alocare de fonduri pentru construirea unei alte unităţi de învăţământ şi pentru aducerea celorlalte la stadiul optim de funcţionare. Nu.

  În România, urmările presupun, de multe ori, dezbateri pe temă, discuţii „cu cărţile pe masă" până când subiectul trece într-un con de umbră.

  Deputatul USR, Nicuşor Dan, nu face excepţie de la regulă. Şi aceasta pentru că el a declarat, ieri, că în Comisia de administraţie publică a Camerei Deputaţilor va avea loc luna viitoare o dezbatere cu privire la autorizaţiile ISU pe care trebuie să le obţină şcolile.

  Este inutil să mai spun că se apropie cu paşi repezi vacanţa parlamentară şi atunci se pune întrebarea dacă Nicuşor Dan chiar are impresia că românii sunt atât de uşor de păcălit cu dezbateri care vizează bunul mers al lucrurilor în învăţământ, precum şi securitatea copiilor şi a angajaţilor respectivelor unităţi şcolare sau, pur şi simplu, „bifează" o acţiune şi… atât.

  Dacă ne uităm, însă, că sunt oameni care au votat USR, atunci este lesne de înţeles demersul lui Nicuşor Dan.

  „Am obţinut în Comisia de Administraţie Publică să avem o dezbatere cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, cu Ministerul Dezvoltării şi cu reprezentanţii primăriilor din Bucureşti, ca să vedem cum se poate rezolva această situaţie", a explicat deputatul, potrivit Agerpres.

  El a precizat că dezbaterea ar urma să aibă loc în a doua jumătate a lunii iunie, după ce se finalizează proiectul Codului Administrativ.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei