05:16 14 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.27
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  Examen

  Evaluarea Naţională pentru clasa a opta: Ce subiecte au avut de rezolvat

  © Sputnik / Евгений Епанчинцев
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  508 0 0

  Sinonime, compuneri şi argumentări - iată „coordonatele" cerinţelor pe care şcolarii le-au avut de rezolvat.

  BUCUREŞTI, 11 iun — Sputnik, Georgiana Arsene. Evaluarea Naţională pentru elevii de clasa a opta s-a încheiat, iar acum, aceştia mai au de aşteptat rezultatele. Subiectele pe care le-au avut de rezolvat au fost de dificultate medie, ei fiind nevoiţi să găsească sinonime pentru o serie de termeni daţi, să menţioneze rolul cratimei într-o construcţie dată, dar şi să redacteze o compunere scurtă în care să argumenteze faptul că textul dat — Ioana Pârvulescu, „Inocenţii" aparţine genului epic.

  De asemenea, la subiectul numărul doi, elevii au avut o serie de cerinţe a căror rezolvare corectă demonstra înţelegerea textului. Bucata de text aparţine Adinei Brânciulescu, fiind vorba despre articolul „Transilvania, în „goana" trenului", apărut în National Geographic Traveler, nr. 35/2017, potrivit imaginilor făcute publice de libertatea.ro

  Reamintim că, astăzi, elevii claselor a opta au susţinut proba scrisă la Limba şi Literatura Română, iar miercuri vor susţine proba de matematică, joi fiind proba de Limbă şi Literatură Maternă.

   

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei