06:56 25 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Elevi

  În timp ce în România e scandal pe manuale, în şcolile ruseşti ele vor dispărea

  © Sputnik / Игорь Зарембо
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  25711

  Este vorba despre anumite materii de studiu care nu vor mai avea manuale tradiţionale, iar verificarea lucrărilor se va face automatizat.

  BUCUREŞTI, 22 iun — Sputnik, Georgiana Arsene. Ministerul Educaţiei Naţionale din România este implicat într-un mare scandal, după ce a alocat nu mai puţin de 24 de milioane de lei editurii sale pentru tipărirea de manuale.

  Asta în timp ce ruşii elaborează programe de digitalizare a învăţământului, acolo unde vor dispărea manualele tradiţionale la anumite materii şi unde verificarea lucrărilor scrise se va face automatizat. Acestea sunt informaţiile prezentate de versiunea în lucru a proiectului „Şcoala digitală", elaborat de Ministerul Educaţiei şi estimat la peste 500 de miliarde de ruble.

  Programul gândit de Ministerul Educaţiei din Rusia vizează 11 materii şcolare şi este prevăzut până în anul 2020. Conform proiectului, elevii vor fi învăţaţi să lucreze cu aparatura personală şi vor putea participa la ora la distanţă în cazul unor îmbolnăviri care necesită o perioadă de convalescenţă mai lungă, informează vestidinrusia.ro

  Un alt aspect care arată că România este în urmă cu sute de ani îl reprezintă faptul că, în Rusia, până în 2025, toate cabinetele medicale din instituţiile şcolare vor fi conectate electronic cu policlinicile de pediatrie. Bugetul proiectului a fost estimat la 507,3 miliarde de ruble.

  Ca fapt divers, în România se blochează sistemul informatic şi nici nu se pune problema conectării cabinetelor şcolare la policlinicile de pediatrie.

  Sub forma sa actuală, documentul nu prevede despre ce materii va fi vorba şi nici vârsta la care elevii vor putea utiliza aparatura personală.

  Ministerul Educaţiei din Rusia a subliniat că proiectul nu este definitiv şi nu a comentat unele din prevederile lui.

  Proiectul este una dintre cele mai importante etape pe calea realizării programului „Educaţie digitală", mai precizează vestidinrusia.ro.

  Despre scandalul contractelor atribuite de Ministerul Educaţiei Naţionale Editurii Didactice şi Pedagogice, precum şi despre decizia de neconstituţionalitate dată de Curtea Constituţională a României editurii instituţiei supreme din învăţământ, puteţi citi aici, Sputnik prezentând în detaliu toată situaţia.

  Tematic

  Scandalul momentului! Elevii ar putea rămâne fără manuale!
  Liviu Pop, fost ministru al Educaţiei: „Adio, baroni ai manualelor!"
  Statul ucrainean lipsește școlile românești de manuale: nu aveți niciun viitor aici
  Mârşăvie pe bani mulţi: tipărirea manualelor şcolare pentru anul viitor
  Uluitor! Ce se află în manualul de Română de-a IX- a de la o editură renumită
  Să tot faci manuale! 35.000 lei, maximul pentru un autor acceptat
  Recomandare şocantă: manuale pentru transsexuali, obligatorii în şcolile primare
  Se lansează manualul şcolar „Istoria Monarhiei din România"
  Manual: Cum afli dacă CIA şi MI5 îți spionează Smart TV-ul
  Tagurile:
  digitalizare, manuale, școli, Rusia, românia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei