17:05 16 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.45
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  Referendumul pentru definirea căsătoriei (60)
  88711

  Instituţia a retras de pe site „Strategia Naţională pentru Educaţie Parentală” care promovează diversitatea.

  BUCUREŞTI, 22 iun — Sputnik, Georgiana Arsene. După ce Coaliţia pentru Familie şi alte organizaţi aliate au criticat vehement documentul, Ministerul Educaţiei a decis să scoată de pe site proiectul care trebuie să fie în dezbatere publică până în data de 10 iulie 2018.

  Motivul este reprezentat de faptul că ideile ar fi ilegale, promovând diversitatea şi modelele alternative de familie.

  Peste 500 de organizaţii non guvernamentale care apără familia tradiţională au lansat marţi seară, în cadrul unei mese rotunde, o campanie împotriva proiectului de Educaţie Parentală, iar miercuri proiectul a dispărut de pe siteul Ministerului Educaţiei Naţionale, informează adevarul.ro. 

  Mihai Gheorghiu, preşedintele Coaliţiei pentru Familie, a declarat că „Strategia este şi neconstituţională şi nelegală. Este o intruziune în viaţa privată, în libertatea de gândire. Suntem în faza în care popoarele trebuie să se apere singure pentru că politicienii români nu ne mai apără", a explicat acesta, adăugând că suntem în plin proces de reeducare nu numai al copiilor noştri, ci şi al părinţilor.

  Ca urmare a numeroaselor propuneri de îmbunătăţire primite de la postarea documentului în dezbaterea publică, MEN a decis demararea procesului de analizare a recomandărilor primite, în cadrul grupului de studiu interinstituţional.

  MEN spune că, pe baza sugestiilor primite, până la acest moment, de către instituţie, proiectul de „Strategie Naţională pentru Educaţie Parentală" va fi îmbunătăţit şi lansat în cea de-a doua dezbatere publică, cu toţi partenerii de dialog şi factorii implicaţi.

  Тема:
  Referendumul pentru definirea căsătoriei (60)

  Tematic

  Când CCR va decide dacă recunoaște "căsătoriile" gay încheiate în străinătate
  Curtea de Justiție a Uniunii Europene cere României să recunoască „căsătoriile gay”
  Curtea Supremă din SUA a dat dreptate cofetarului acuzat de discriminarea gay-lor
  Şoc! Elevii şi părinţii români vor fi învăţaţi să accepte familia homosexuală
  BOR: Decizia Curţii de Justiţie a UE nu ne impune ”instituţia căsătoriei homosexuale"
  Parada homosexualilor, ca imbold la profanarea simbolurilor naționale și spirituale
  Tagurile:
  LGBT, Homosexuali, Gay, Ministerul Educației, Strategie Naţională pentru Educaţie Parentală, Coaliţia pentru Familie, Mihai Gheorghiu, românia

  Știrile Zilei