01:46 05 August 2020
În direct
 • EUR19.59
 • USD16.64
 • RUB0.23
 • RON4.05
 • UAH0.60
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  26120

  Anunţul făcut de Editura Didactică şi Pedagogică a stârnit reacţii şi a arătat că războiul pe editarea de manuale nu e încheiat.

  BUCUREŞTI, 26 iun — Sputnik, Georgiana Arsene. Scandalul manualelor din România pare să nu se mai încheie, deşi recent Editura Didactică şi Pedagogică a venit cu veşti bune pentru elevii care în toamnă vor intra în clasa a şasea.

  Şi aceasta pentru că Editura precizează că a început deja livrarea manualelor.

  „Este pentru prima dată când această „generaţie de sacrificiu", căreia i s-a refuzat în fiecare an şansa de a începe şcoala cu manualele pe bănci, va beneficia cu adevărat de „dreptul la învăţătură", a informat Editura Didactică şi Pedagogică pe pagina sa de Facebook.

  Reacţiile nu au întârziat să apară. Fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, a fost prompt şi a transmis un mesaj scurt şi dur parlamentarilor Uniunii Salvaţi România şi celor ai Partidului Naţional Liberal. Evident, Pop nu i-a uitat nici pe cei denumiţi generic „baronii manualelor".

  „PNL, USR şi Baronii manualelor sunt foarte trişti! Spre disperarea lor, elevii vor avea manualele la timp", a scris Liviu Pop pe pagina sa de Facebook.

  Reamintim că, în urmă cu ceva timp, în spaţiul public apăruseră informaţii potrivit cărora Editura Didactică şi Pedagogică nu va putea face faţă cererii de manuale şi, ca urmare, anul şcolar 018-2019 îi va găsi pe elevi fără cărţi pe bănci.  Știrile Zilei