19:36 20 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Judecător

  Inedit! Judecătorul Cristi Danileţ a obligat o elevă să dea bac-ul!

  © Fotolia / Andrey Burmakin
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  476 0 0

  O absolventă de liceu condamnată la 1 an, 3 luni şi 18 zile de închisoare cu suspendare, plus la 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, a fost obligată de instanţă să se prezinte la „examenul maturităţii".

  BUCUREŞTI, 5 iul — Sputnik, Georgiana Arsene. Pentru o tânără din Cluj, examenul de bacalaureat 2018 a fost o pedeapsă. Nu în sens metaforic, ci în sens practic, pentru că Tribunalul Cluj a obligat-o să participe la acest examen.

  Cum s-a ajuns aici? Fata a fost condamnată la închisoare cu suspendare, după ce a folosit fără drept cardul unei profesoare.

  Chiar şi obligată de instanţă, fata nu a pus mâna pe carte, motiv pentru care a picat examenul cu brio, având numai note sub patru, informează clujust.ro.

  „Conform art. 93 alin (2) lit. a) Codul penal impune condamnatei sa se prezinte la sesiunea de bacalaureat din anul 2018", se arată în sentință.

  Articolul 93 alin (2) litera a) din Codul penal prevede că „instanța impune condamnatului să execute una sau mai multe dintre următoarele obligații: a) să urmeze un curs de pregătire școlară ori de calificare profesională".

  În motivarea sentinţei, judecătorul Cristi Danileţ i-a lăsat fetei şi o indicaţie în motivarea sentinţei — să înveţe: „instanţa va impune acesteia să facă eforturile de a învăţa pentru următoarea sesiune de bacalaureat din anul 2018 şi să se prezinte la examen".

  Condamnata nici nu a atacat sentinţa cu apel, dar nici nu a respectat-o, în sensul învăţării pentru examen. Rezultatele de la examenul de Bacalaureat 2018 arată că tânăra a fost respinsă, cu următoarele note ruşinoase: 3,7 la Limba şi literatura Română, 1,15 la Matematică tehnică şi 1,9 la Chimie anorganică.

  Fata a fost condamnată pentru infracţiunile de acces ilegal la un sistem informatic şi efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos.  Știrile Zilei