02:27 20 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.12
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.62
  Elevi

  Ministerul Educaţiei Naţionale a făcut anunţul: afectează sute de elevi

  © Sputnik / Olga Butenop
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  179110

  A fost lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre a Guvernului prin care se majorează cu 70 de lei sprijinul financiar pentru beneficiarii programului „Bani de liceu".

  BUCUREŞTI, 13 iul — Sputnik, Georgiana Arsene. Oficialii din Ministerul Educaţiei Naţionale precizează că prin proiectul iniţiat şi supus consultării publice suma acordată fiecărui beneficiar creşte de la 180lei/lunar la 250 lei/lunar. Obiectivul urmărit este reducerea abandonului şcolar.

  Reprezentanţii instituţiei spun, de asemenea, că a crescut şi plafonul venitului fiecărui membru de familie, plafon nemodificat din septembrie 2004.

  „Având în vedere necesitatea corelării plafonului de acordare a sprijinului cu situaţia economică actuală — salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată fiind, începând cu ianuarie 2018, de 1900 d elei lunar — valoarea acestui plafon creşte, la rândul său, de la 150 de lei la 500 de lei /membru de familie", precizează cancan.ro.

  Indexarea cuantumului plafonului la acest nivel va asigura accesul în programul „Bani de liceu" pentru un număr mai mare de potenţiali beneficiari.

  Scopul acestui program este acela de a asigura un sprijin financiar pentru elevii din licee şi din şcolile de artă şi meserii.

  Dincolo de abandonul şcolar, programul ar trebui să monitorizeze şi performanţele la învăţătură ale elevilor, pentru că nu este normal ca Guvernul să susţină financiar elevii doar pentru a fi prezenţi în clasă, asigurându-şi, astfel, cei 250 de lei lunar.

  Tematic

  Ministerul Educaţiei a retras Strategia pentru Educaţie Parentală. Nu îşi asumă proiectul!
  „De ce Ministerul Educaţiei refuză să dea această informaţie este de neînţeles"
  Asociaţiile de părinţi şi sindicatele, atac la Ministerul Educaţiei - nu i-a consultat
  Despre educarea părinților în norme LGBT: „O maimuțăreală a unor excese europene”
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei