02:49 13 Mai 2021
În direct
 • EUR21.53
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  18640

  Studenţi ruşi şi români au luat medalii de aur şi argint la Olimpiada Internaţională de Geografie iGeo 2018, organizată în Quebec, Canada.

  BUCUREŞTI, 8 aug — Sputnik, Doina Crainic. Olimpiada Internaţională de Geografie iGeo, a 15-a ediţie, a avut loc în perioada 31 iulie — 6 august, în campusul Universităţii Laval, din Quebec.

  Potrivit anunţului publicat de Facultatea de Geografie şi Geologie Iaşi, elevii români care au participat au obţinut trei medalii de aur şi una de argint. Din lotul României au făcut parte Bianca Solomon, Manu Foşalău, Andrei Sandu (Iaşi) şi Omar Hamod (Bucureşti), cei patru elevi fiind îndrumaţi de prof. Dorin şi Cornelia Fiscutean de la Colegiul Naţional Iaşi.

  Au obţinut medalii de aur Bianca Solomon, de la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi", Manuel Foşalău, de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă" şi Andrei Sandu, de la Colegiul Naţional Iaşi. Medalia de argint a fost câştigată de Omar Hamod de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazu" Bucureşti.

  De asemenea, din lotul Rusiei, au fost câştigate o medalie de aur, una de argint și două de bronz, a anunţat ministerul Educației din Rusia.

  Medalia de aur a fost acordată lui Alen Kospanov (Moscova), cea de argint a fost câştigată de Olga Bogdanova (Moscova), iar Viatcheslav Bogolioubski (regiunea Cheliabinsk) și Mikhail Seliougin (teritoriul Perm) au câștigat medalii de bronz.

  Ministrul rus al Educației, Olga Vassilieva, a felicitat călduros echipa.

  „Geografia rămâne astăzi o știință importantă, mai ales pentru Rusia, cea mai mare țară din lume. Nu trebuie să ne îngrijorăm cu privire la viitorul geografiei, iar tinerii au demonstrat-o prin munca lor asiduă și interesul manifestat în această disciplină", a afirmat ministrul într-o declarație.

  IGeo a reunit echipe din peste 50 de țări, fiecare având patru membri selectați dintr-o competiție națională. Participanții au efectuat teste scrise, studii de teren și prezentări orale. Toate testele au fost realizate în limba engleză.

  Tematic

  Statul român nu vrea să plătească drumul unui elev la olimpiade internaţionale!
  Olimpiada Internaţională de Matematică de la Cluj: cum s-a descurcat Hafez al-Assad
  Tânăr român, cel mai bun olimpic la chimie din lume
  În România va avea loc o olimpiadă națională de limba rusă
  Tagurile:
  medaliați, ruși, studenți, români, Olimpiada Internaţională de Geografie iGeo, Canada

  Știrile Zilei