18:31 21 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Bacalaureat

  Iulian Cristache, atitudine fermă: „Stimaţi profesori... v-aş da afară din sistem"

  © Sputnik / Мирослав Ротарь
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  1366 0 0

  Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asocaiaţiilor de Părinţi - Învăţământ Preuniversitar, reacţie acidă după ce presa a relatat cazul unui liceu unde s-a înregistrat un sigur absolvent după cinci ani.

  BUCUREŞTI, 7 sept — Sputnik, Georgiana Arsene. Localitatea gorjeană Turbarea a devenit peste noapte vedetă. Şi aceasta pentru că, după cinci ani de zile în care nici un absolvent nua reuşit să promoveze examenul de bacalaureat, minunea s-a produs şi o fată a reuşit „performanţa". Menţionăm că nici primarul localităţii nu a reuşit să promoveze examenul.

  Evident, mândrie mare în comunitate, presa a relatat evenimentul, numai că, din păcate, nu e nici un motiv de bucurie.

  O spune foarte clar Iulian Cristache, preşedintele FNAP, într-o postare pe pagina sa de Facebook, acolo unde menţionează că este surprins de „atitudinea triumfală a profesorilor din acest liceu".

  „Măi… stimaţi profesori… v-aş da afară din sistem, fără să stau pe gânduri. Întotdeauna am susţinut rolul familiei în reuşita educaţională a propriului copil", a scris Cristache, adăugând că să nu ai nici un absolvent timp de cinci ani arată incompetenţa „domnilor" profesori.

  De ironia usturătoare şi corectă a preşedintelui FNAP nu a scăpat nici primarul localităţii, apreciat fiindcă… a recunoscut „activitatea lăudabilă" a cadrelor didactice. 

  Menţionăm că la prima sesiune de examen la liceul amintit s-au înscris 21 de absolvenţi. Nici unul nu a promovat, iar la a doua sesiune s-au prezentat numai şase, din care unul a reuşit să „treacă" examenul.

  Tematic

  Procent înfiorător de mic al promovării la Bac 2018, sesiunea a doua
  Începe bacalaureatul de toamnă - calendarul examenelor
  Deputat PNL, acuzaţii grave: „Cui serveşte minciuna unui bacalaureat?"
  Tagurile:
  reacție, un elev, promovare, bacalaureat, Liceu, FNAP, Iulian Cristache, Turbarea, România


  Știrile Zilei