21:40 07 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Klaus Iohannis

  Iohannis s-a folosit de prima zi de școală ca să atace Guvernul

  © Photo : Facebook / Klaus Iohannis
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  724 0 0

  Șeful statului crede că suferim de "reformită" și că în procesul educației avansăm sub deviza "un pas înainte şi doi înapoi".

  BUCUREȘTI, 10 sept — Sputnik, Daniel George Nistor. Preşedintele Klaus Iohannis a participat luni, la Alba Iulia, la festivitatea de deschidere a anului şcolar preuniversitar 2018-2019.

  El a ținut un discurs în cadrul căruia a lansat câteva acuze la adresa coaliției de guvernare.

  "Educaţia reprezintă temelia unei naţiuni puternice, moderne şi unite. Reformele au stat mai degrabă sub deviza 'un pas înainte şi doi înapoi'. Acest lucru este total neproductiv", a declarat Iohannis, citat de Agerpres.

  "Avem şi o meteahnă, numită 'reformita', care se manifestă foarte evident în domeniul educaţiei", a mai spus președintele.

  Şeful statului a precizat că nu pot fi obţinute rezultate bune atât timp cât legile sunt modificate des.

  La rândul său, prim-ministrul Viorica Dăncilă a transmis luni un mesaj cu ocazia începerii noului an şcolar, dar fără să facă nicio referire de ordin politic.

  "Actul de educație este fundamental pentru evoluția oricărei societăți, este crucial pentru dezvoltarea României", a declarat Dăncilă, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Guvernului. 

  "Pentru elevi, noul an școlar reprezintă studiul unor noi materii, descoperirea unui nou mod de a relaționa cu informațiile, precum și cu cei din jur. Pentru cadrele didactice, începutul anului școlar este un prilej de revedere sau cunoaștere a elevilor, de inovare în predare, precum și de bucurie în fața a noi provocări. Pentru decidenți, această ocazie întruchipează efectele palpabile ale măsurilor asumate și este o hârtie de turnesol care susține crearea altor programe și politici în domeniu", a ma spus premierul.

  Viorica Dăncilă a atras atenția, totuși, în legătură cu responsabilitățile pe care le au cadrele didactice față de elevi.

  "Dascălii au responsabilitatea imensă și privilegiul deosebit de a forma mințile celor din fața catedrei, de a le insufla curajul să gândească dincolo de standarde și de a modela personalități ale unor viitori adulți", a arătat prim-ministrul.

  Tagurile:
  Declaratii, începutul anului şcolar, Viorica Dăncilă, Klaus Iohannis, România


  Știrile Zilei