02:06 21 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.69
 • USD18.00
 • RUB0.24
 • RON4.40
 • UAH0.64
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  35811

  Situaţia este gravă pentru elevi, care sunt nevoiţi să înveţe în trei schimburi, călcându-se în picioare - părinţii sunt revoltaţi.

  BUCUREŞTI, 12 sept — Sputnik, Georgiana Arsene. Clase cu 36 de elevi şi un singur cadru didactic. Este povestea multor şoli din România, în special din Bucureşti, acolo unde părinţii, atraşi de mirajul învăţătoarei blânde şi dedicate, preferă să îşi chinuie copilul ducându-l la o unitate şcolară departe de casă şi într-un colectiv aglomerat.

  Este doar un miraj, pentru că, o dată ajunşi la „pomul lăudat", îşi dau seama că alegerea nu a fost printre cele mai fericite.

  Învăţătoarea nu are timp suficient să se ocupe de ei, ora nu acoperă nevoie copiilor, micuţii nu pot fi suficient de bine supravegheaţi şi iată cum o poveste cu zâne se transformă într-un coşmar.

  Din pricina numărului mare de copii, dornici de atenţie, în clasă e gălăgie, aşa că degeaba explică dascălul pentru că nu înţeleg toţi. Din nou, bilă neagră pentru şcoala minune.

  Chiar şi profesorii recunosc că este greu să se descurce cu un număr atât de mare de elevi într-o clasă, iar directorii dau vina pe lipsa de spaţiu.

  Inspectoratul Şcolar dă şi el vina pe cineva: pe părinţii care îşi înscriu copiii la aceste şcoli pe baza vizei de flotant!

  Care viză de flotant se pare nu e aşa de greu de obţinut şi, cu sprijinul oamenilor din zonă, al anunţurilor date la mica publicitate, se rezolvă.

  Cei mai receptivi par a fi oamenii ceva mai sărmani care acceptă să ia în spaţiu — doar în acte, desigur — pe cineva care plăteşte pentru asta.

  Şcoala numărul 280 din Capitală este una dintre cele mai aglomerate din sectorul 5, iar suprapopularea nu este o problemă nouă. Aici, clasele au şi 36 de elevi, iar copiii învaţă în 3 schimburi.

  Mama unei fetiţe a fost îngrozită după ce a văzut adevărata busculadă din curtea şcolii.

  „Îmi este frică să îmi mai las copilul la şcoală, după ce am văzut în curtea şcolii", a explicat aceasta, potrivit stirileprotv.ro

  Nici în Timişoara situaţia nu este mai bună. La Şcoala generală 30, numărul copiilor s-a dublat în trei ani, ajungând la 2000 de elevi.

  Pentru a rezolva problema spaţiului, conducerea şcolii a apelat la nişte containere.

  Nici la Colegiul Goethe din Bucureşti nu este altă situaţie. Şi aici sunt clase cu 34 de elevi. Conducerea şcolii spune că motivul îl reprezintă profesorii vorbitori de limbă germană.

  Tematic

  Iohannis s-a folosit de prima zi de școală ca să atace Guvernul
  Structura anului școlar 2018-2019 şi programul vacanţelor
  Soluție pentru creșterea mediei în școli: „Adoptă o şcoală... un proiect naţional”
  Tagurile:
  reacții, nemulțumiri, școli supraaglomerate, vize de flotant, România

  Știrile Zilei