17:54 17 August 2019
În direct
 • EUR19.51
 • USD17.50
 • RUB0.26
 • RON4.13
 • UAH0.69
  Ioan Aurel Pop

  Ioan Aurel Pop, rectorul UBB: Ne doare când vedem părinţii îndemnându-şi copiii să plece

  © Photo: Facebook / Ioan Aurel Pop
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  208 0 0

  Acesta susţine că universităţile au datoria să îi înveţe pe tineri că locul lor este în România, dar a explicat că nu se poate face asta în condiţiile actuale.

  BUCUREŞTI, 2 oct — Sputnik, Georgiana Arsene. Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai a afirmat că degeaba se străduieşte mediul academic să ţină tinerii „acasă", dacă şcoala va merge înapoi şi dacă nu se vor aloca bani suficienţi pentru cercetare.

  Mai mult, acesta a explicat care este datoria mediului academic în raport cu societatea românească.

  „Suntem datori să convingem societatea că fără educaţie ne dezumanizăm şi coborâm în regnul animal sau, mai rău, în regnul vegetal. Ne doare când vedem părinţii îndemnându-şi copiii să plece la studii departe de ţară, ne doare când vedem târguri ale universităţilor străine ademenindu-ne cei mai buni elevi şi studenţi", a declarat Ioan Aurel Pop, potrivit monitorulcj.ro, la deschiderea anului universitar, adăugând că ne doare nu pentru cei care pleacă departe cu un rost precis, ci pentru cei care rătăcesc şi nu mai au posibilitatea regăsirii reperelor morale de acasă.

  Din acest motiv, a explicat rectorul UBB, datoria noastră este de a face şcoală bună în România şi de a-i învăţa pe tineri că „locul românilor este în România".

  Mai mult, pentru ca mediul universitar să poată avea succes în încercarea de a-i convinge pe tineri să studieze în ţara lor trebuie să îndeplinească o serie de condiţii.

  „În van ne vom strădui dacă şcoala merge înapoi, dacă cercetarea va primi ca şi până acum doar fracţiuni infime din buget şi dacă universităţi vor continua să acorde diplome fără acoperire", a explicat Pop, adăugând că nu putem pleda pentru calitate şi pentru rămânere în ţară dacă nu ştim să ne purtăm cum trebuie.

  Tematic

  Ioan Aurel Pop: „A contrapune alte tipuri de familii celei tradiționale - eroare fatală"
  Un adevăr ascuns: Ioan Aurel Pop a salvat onoarea României, politicii s-au făcut de rușine
  "Cei mai buni absolvenți fug de școală ca de sărăcie” - Ioan Aurel Pop
  O veste bună: Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române. Un nou început!
  Tagurile:
  universități, Studenți, Ioan Aurel Pop, România


  Știrile Zilei