01:09 28 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.49
 • USD17.68
 • RUB0.28
 • RON4.08
 • UAH0.72
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  948 0 0

  Senatorul PSD, fost ministru al Educaţiei a contestat datele apărute într-un proiect european cu privire la rata crescută a abandonului şcolar în România.

  BUCUREŞTI, 25 oct – Sputnik, Georgiana Arsene. Potrivit unui raport realizat de Monitorul Educaţiei şi Formîrii al Comisiei Europene, abandonul şcolar din România este al treilea cel mai mare din Europa, ţara noastră având o rată de părăsire timpurie a şcolii de 18 procente. Cele mai importante motive ale abandonului şcolar sunt cele care ţin de familie sau de sănătate, dar există şi alte cauze.

  Ieri, la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti cu prilejul prezentării „Raportului privind starea învăţământului pentru anul şcolar 2017-2018”, fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu a explicat un aspect extrem de important din datele date publicităţii de Comisia Europeană.

  Întrebată despre raportul european potrivit căruia România are o rată ridicată a abandonului şcolar, Ecaterina Andronescu a susţinut că datele din raport nu sunt bine gestionate.

  „Cred că datele de abandon şcolar nu sunt bine gestionate şi sunt, după părerea mea, mai degrabă scoase de undeva din interior, fără o bază reală”, a explicat senatorul PSD potrivit agerpres.ro, adăugând că ar trebui, probabil, să se facă o cercetare foarte serioasă în legătură cu abandonul şcolar.

  Potrivit raportului Comisiei Europene, ediţia 2018, proporţia tinerilor care au cel mult gimnaziu în segmentul de vârstă 18-24 de ani, în perioada analizată 2014-2017, este 18,1%, neschimbat comparativ cu 2014, faţă de o medie a UE de 10,6%, apropiată de ţinta de 10% pentru 2020.

  Tematic

  Cine câștigă de fapt în urma majorărilor de salarii din Sănătate și Educație
  SONDAJ: Susțineți majorarea bugetului pentru educație cu 0,3% pe an?
  De ce acceptă Ecaterina Andronescu să fie „ministrul de rezervă” al Guvernului?
  Tagurile:
  Dezastru, Educație, Ecaterina Andronescu, Abandonare, Școală, Prima zi de școală


  Știrile Zilei