05:53 08 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Examen

  Oficial din Ministerul Educaţiei, anunţ şoc pentru elevi – părinţii vor exploda

  © Sputnik / Сергей Орлов
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  2448 0 0

  Ionel Florian Lixandru, secretar de stat în MEN pentru învăţământul preuniversitar, spune că s-a propus creşterea, începând de vara viitoare, a itemilor de timp obiectiv la examene.

  BUCUREŞTI, 31 oct – Sputnik, Georgiana Arsene. Vorbim despre Bacalaureat şi Evaluarea Naţională, acolo unde s-a propus creşterea cu 40% a itemilor obiectivi.

  Lixandru a precizat că nu se schimbă nici o formă de evaluare şi că, în urma analizei pe care a făcut-o în vară, în scopul încercării eliminării pe cât posibil a diferenţelor între evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii, a propus creşterea ponderii itemilor obiectivi în structura subiectelor. Mai exact, este vorba despre întrebările de tip grilă.

  „Poate fi o întrebare cu alegere multiplă, o întrebare cu alegere duală, adevărat-fals. Am propus creşterea ponderii acestui tip de itemi la 40% din totalul subiectelor. Nu se schimbă subiectele, nu se schimbă programul. Astfel de subiecte există”, a explicat Lixandru, potrivit agerpres.ro, adăugând că a dorit să crească ponderea acestui tip de itemi pentru a evita diferenţele de evaluare şi subiectivismul în evaluarea lucrărilor.

  Mâine, potrivit declaraţiei oficialului din Ministerul Educaţiei, vor fi afişate modelele de subiecte pentru toate disciplinele şi a subliniat că totul este în avantajul elevilor, fiindcă se reduce acea doză de subiectivism din evaluare.

  Elevii claselor terminale vor fi subiecţii unui „experiment”. Până în vară, însă, mai este timp, aşa că emoţiile elevilor şi părinţilor se vor accentua, mai ales dacă, într-o zi, la cârma MEN va veni un ministru care va dori, ca şi predecesorii săi, să reformeze sistemul de învăţământ…

  Decizia exprimată astăzi va afecta elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, iar părinţii ar putea reacţiona, eventual contestând această măsură care va produce schimbări în numai câteva luni.

  Tematic

  Procent înfiorător de mic al promovării la Bac 2018, sesiunea a doua
  Tagurile:
  modificări, Evaluarea Naţională, BAC


  Știrile Zilei