18:04 19 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.75
 • USD17.62
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Școala

  Retragerea testelor grilă, o dovadă a haosului din guvernare, efect – bulversarea elevilor

  © Facebook / Ministerul Educației Naționale, România
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  199 0 0

  Deputatul liberal Marilen Pirlea este de părere că renunţarea la testele grilă pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat nu trebuia făcută decât după o dezbatere publică.

  BUCUREŞTI, 5 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Deputatul liberal Marian Pirlea care este, totodată, şi coordonatorul Comisiei pentru educaţie a PNL spune că nu este de acord cu amânarea cu un an a schimbării metodei de evaluare a elevilor care termină ciclul gimnazial şi, respectiv, liceal şi susţine că asta nu va duce la un lucru bun ci, dimpotrivă, va avea efecte dramatice asupra şcolarilor.

  „Amânarea cu un an a aplicării acestei decizii este o dovadă a haosului din guvernare, cu efecte directe care vor duce la bulversarea elevilor şi la alterarea corectitudinii evaluatorilor”, a spus deputatul.

  Pirlea este de părere că această decizie privitoare la schimbarea manierei de evaluare la examenele deosebit de importante ale Bacalaureatului şi Evaluării Naţionale nu poate fi luată decât după un proces consistent de dezbatere publică, condus într-un mod organizat şi cuprinzător care să îi implice pe toţi actorii interesaţi în procesul educaţional.

  „Se pare că lipsa de decizie şi expertiză din Guvern nu permite o astfel de dezbatere publică, fără de care deciziile devin contestabile şi îndoielnice”, a precizat deputatul, potrivit timpolis.ro.

  Pirlea a mai precizat că nu poate fi vorba de obiectivitate în examinare până când nu sunt asigurate toate condiţiile de testare a cunoştinţelor şi abilităţilor elevilor şi a explicat că nimeni nu poate da asigurări ferme că modul de examinare prin intermediul testelor grilă chiar se ridică la aceste exigenţe şi a reluat ideea necesităţii dezbaterii pentru luarea unei decizii coerente pentru sistemul de învăţământ.

  Reamintim că propunerea introducerii testelor grilă ca metodă de examinare pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat a fost anulată, ministrul interimar al Educaţiei, Rovana Plumb, afirmând că nu se schimbă regulile în timpul jocului.

  Tematic

  O profesoară, membru al comisiei de bacalaureat, a murit după 11 ore de muncă
  Deputat PNL, acuzaţii grave: „Cui serveşte minciuna unui bacalaureat?"
  Au fost publicate rezultatele finale la Evaluarea Naţională
  Tagurile:
  efect, retragere, învățământ, teste


  Știrile Zilei